avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... am nevoie de ajutor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

am nevoie de ajutor

am un prieten care a fost prins cu arme albe la el pe strada de jandarmerie....i s-a luat declaratia si i s-a facu proces verbal de ridicare al acelor obiecte(interzise prin legea 61/1991)...problema este urmatoare...pe procesul verbal de ridicare este gresit codul acela de sase cifre care urmeaza dupa DX pe buletin...au gresit jandarmii cred....intrebarea este urmatoarea...poate ca acea mica greseala sa fie considerata cu eroare de procedura penala si sa anuleze actul sau macar sa fie un motiv real si solid de contestare a procesului verbal de ridicare ??
Ultima modificare: Duminică, 9 Martie 2008
marduk, utilizator
Acea greseala nu poate fi cconsiderata "eroare de procedura penala" .
Dar poate sunt alte greseli cu adevarat...B-)
V-as recomanda sa aratati procesul - verbal unei persoane competente (avocat, eventual;)) care sa vada daca exista anumite greseli de completare a procesului-verbal, greseli ce pot duce la anularea acestuia!
multumesc mult pentru sfat...persoana in cauza luni sau marti avea de gand sa consulte un avocat...dar nu cred sa fie vreo greseala in procesul verbal in afara de aceea...care intelesei ca este irelevanta...oricum problema persoanei este mai complexa are un proces pe rol la care asteapta decizia finala ...care va fi suspendare de 2 ani(are o fapta comisa ca minor) iar acum este major .....cel mai important aspect este daca impreuna cu aceasta poate primi pedeapsa cu privare de libertate...am inteles ca nu ar avea legatura una cu alta din moment ce suspendarea nu a intrat inca in efect in momentul comiterii aceste infractiuni de posesie de arma alba
Ultima modificare: Duminică, 9 Martie 2008
marduk, utilizator
si mai am o singura intrebare...la persoanele care au pedeapsa cu suspendare si primesc amenda penala intra in puscarie direct??
marduk a scris:

multumesc mult pentru sfat...persoana in cauza luni sau marti avea de gand sa consulte un avocat...dar nu cred sa fie vreo greseala in procesul verbal in afara de aceea...care intelesei ca este irelevanta...oricum problema persoanei este mai complexa are un proces pe rol la care asteapta decizia finala ...care va fi suspendare de 2 ani(are o fapta comisa ca minor) iar acum este major .....cel mai important aspect este daca impreuna cu aceasta poate primi pedeapsa cu privare de libertate...am inteles ca nu ar avea legatura una cu alta din moment ce suspendarea nu a intrat inca in efect in momentul comiterii aceste infractiuni de posesie

In speta prezentata nu avem stare de recidiva.
marduk a scris:

si mai am o singura intrebare...la persoanele care au pedeapsa cu suspendare si primesc amenda penala intra in puscarie direct??

Cred ca glumesti!!!:)
Nu, nu intra direct in puscarie! De fapt, nu intra deloc.
Condamnarea cu inchisoarea este una, cu suspendare alta...si amenda penala...cu totul altceva!!!:)

Alte discuții în legătură

Interpretare lg 61/91 mielul_bland mielul_bland Buna seara, As dori sa va adresez o intrebare cu privire la LG 61/91 , art.1 : Acum cateva zile , aflandu-ma in masina proprietate personala, parcat, ... (vezi toată discuția)
Detinere briceag si spray nato pieptar pieptar Am un briceag de metal de 22 cm.Lama fiind de 12cm. Ce pedeapsa primesc daca mi-l descopera politia cu el afara? (vezi toată discuția)
Permis arma in cazul condamnarii "cu suspendare" polip polip In cazul unei condamnari de 1 an si 6 luni \"cu suspendare\", se suspenda dreptul de port arma ? (ref. la :...nu au fost condamnate, prin hotarare ... (vezi toată discuția)