avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... interpretare LG 61/91
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

interpretare LG 61/91

Buna seara,

As dori sa va adresez o intrebare cu privire la LG 61/91 , art.1 :
Acum cateva zile , aflandu-ma in masina proprietate personala, parcat, am fost legitimat de catre doi agenti de politie civili si mi s-a cerut permisiunea sa le ,,facilitez'' un control al masinii. Fiind de buna credinta si considerand ca nu am nimic de ascuns n-am avut obiectii la aceasta solicitare. Dupa o veritabila ,,perchezitie'' (care a durat cateva minute..inclusiv control roata de rezerva si care viza detinerea de droguri banuiesc) mi s-a confiscat un baston telescopic aflat in masina si am fost obligat sa-i insotesc la sectie pe cei doi agenti, sa dau declaratie referitoare la acest eveniment si s-a scris un proces verbal.

Intrebarile mele:
1) considerand faptul ca bastonul telescopic se afla in buzunarul portierei dreapta fata si nu asupra mea considerati ca este vorba de detinere sau de port ?
2) considerand faptul ca sunt cadru medical , ma aflam la aprox 15 m de locuinta intr-o zona neaglomerata, pazita si supravegheata video , nu am provocat scandal , nu am antecedente penale puneam in pericol viata sau integritatea corporala a celor din jur ?
3) mi-a fost invatatura de minte faptul ca buna credinta e prost inteleasa de catre unele ,,organe'', totusi...la ce sa ma astept in continuare?
- nimic ( atunci cum se justifica confiscarea bunului) ?
- amenda contraventionala ..pe ce motiv?
- NUP/SUP ?
PS: pentru cei mai suspiciosi dintre voi (pentru ca anticipez unele presupuneri) : controlul a fost de rutina , nu a existat o situatie tensionata sau un schimb de replici neadecvate intre mine si agenti. Am martor(defapt avem martor comun, un amic cu care eram in masina)

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 12:10, 23 Martie 2011
Intra in categoria armelor albe, deci, chiar in caz de simplu control, ati cam avut ghinion.Avand in vedere ca este destul de periculos, mai ales la deschidere,este incadrat , conform L.235/2007-PCT.1, pozitia 21-la categoria de arme albe-
2. La punctul I, dupa pozitia 2 se introduce o noua pozitie, pozitia 21, cu urmatorul cuprins:
"21. arma alba - acel obiect sau dispozitiv ce poate pune in pericol sanatatea ori integritatea corporala a persoanelor prin lovire, taiere, impungere, cum ar fi: baionete, sabii, spade, florete, pumnale, cutite, sisuri, boxuri, castete, arbalete, arcuri, bate, maciuci si bastoane telescopice
Multumesc pentru raspuns. Tin sa mentionez faptul ca bastonul era inchis,depozitat in autoturismul propriu si se afla in husa destinata transportului Avand in vedere circumstantele descrise si in primul meu post (cel din deschiderea topicului) considerati ca se intrunesc elementele constitutive ale unei infractiuni ?
Nu pot spune ca se intrunesc. Se pedepseste portul, nu detinerea si din moment ce nu-l aveati asupra persoanei dvs se considera doar detinere si nu port de arma alba. Deci nu ar trebui sa primiti nici macar o amenda.
Este considerata infractiune si se pedepseste cu amenda penala pentru art.1 L.61/1991-infractiune de purtare fara drept a unei arme albe-.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie baston telescopic ANONIMUL27 ANONIMUL27 Dupa ce am fost atacat de mai multe ori, am hotarat sa imi iau un baston telescopic pe care sa il port la mine ca sa nu mai fiu cu mainile goale in fata ... (vezi toată discuția)
Arme neletale: baston telescopic - castet dancorion371 dancorion371 Buna ziua. Va rog sa imi raspundeti daca presupune infractiune portul de: *baston telescopic - castet si daca sunt prevazute in legislatie situatii cand ... (vezi toată discuția)
"arme albe" - unde începe si unde se sfârseste portul ilegal...? Naganori Naganori Buna ziua, Îmi place deseori sa calatoresc prin locuri unde \"mâna omului nu prea pune piciorul\". :P În scopuri utilitare, port uzual în rucsac un ... (vezi toată discuția)