avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Onorariu executor judecatoresc
Discuție deschisă în Executare silită

Onorariu executor judecatoresc

Debitul principal este de 240.000 lei - poprire. In procesul-verbal de cheltuieli de executare, executorul a stabilit un onorariu de 9.610 lei. Potrivit Ordinului MJ 2250/2006, "pentru sumele ce depasesc 100.000 lei, onorariul este de 1%". La un calcul simplu, 1% din 240.000 lei = 2.400 lei. Poate interpretez eu gersit ordinul, dar am impresia ca executorul nu a calculat bine onorariul.
Cel mai recent răspuns: Marina Loredana Mihailescu , Avocat 15:47, 15 Octombrie 2010

· pentru creantele in valoare de peste 100.000 lei, onorariul maxim este de 6.300 lei plus 1% din suma ce depaseste 100.000 lei valoarea creantei ce face obiectul executarii silite. (fata de reglementarea anterioara care prevedea ca pentru sumele ce depasesc 100.000 lei, onorariul este de 1%).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tarife practicate de executori elena raduta elena raduta Pentru o executare silita mi-a stabilit aceeasi suma cu care eram datori la o soc. de leasing .suma a fost partial luata din contul firmei numai pt executor. E ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli executare silita ContSters413966 ContSters413966 Buna! am primit o adresa de la judecatorie unde scrie ca trebuie sa achit taxa pt xero copiere a dosarului executional, dar nu scrie unde se plateste.In ... (vezi toată discuția)
Executare silita saly30 saly30 buna ziua am castigat un proces cu hotarare definitiva la judecatorie.Hotararea definitiva am investit-o cu titlu executoriu pentru a-mi recupera 15000 eur ... (vezi toată discuția)