avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... intampinare citatie divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

intampinare citatie divort

intampinarea este obligatorie?....ce se intampla daca ma prezint fara sa fac intampinarea.....se considera cumva ca sunt de acord cu tot toate motivele expuse de reclamant (sotul)? Cererile lui coincid cu ceea ce-mi doresc si eu, adica:
- minorul in varsta de 8 ani, rezultat in timpul casniciei...sa ramana la mama (la mine)
- sa-mi pot pastra numele obtinut in urma casatoriei
- sa plateasca pensie alimentara
- sa aiba dreptul la vizite conform unui program stabilit
- divortul sa se termine din vina ambilor
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 03:57, 16 Octombrie 2010
In procesul de divort , intampinarea nu este obligatorie , insa puncteaza pozitia dumneavoastra procesuala fata de pretentiile reclamantului .Practic, dumneavoastra raspundeti capetelor de fapt si de drept din cererea introductiva de instanta.
Pretentiile proprii , insa , sunt consfintite intr-o cerere reconventionala.

Asadar, exista aceste pretentii.Formulati o cerere reconventionala .Instanta de judecata va hotari asupra incredintarii si a pensiei de intretinere, din oficiu, chiar daca cei impricinati nu specifica nimic in privinta acestor efecte ale divortului .

Cu privire la nume, insa , trebuie sa va manifestati vointa in acest sens , si , totodata, sa existe acceptul sotului .

Succes.
Art. 118 cpc
Intampinarea este obligatorie, afara de cazurile in care legea prevede in mod expres altfel.
Alin. 2 abrogat, Legea nr. 219/2005
In cazul in care paratul nu este reprezentat sau asistat de avocat, presedintele ii va pune in vedere, la prima zi de infatisare, sa arate exceptiile, dovezile si toate mijloacele sale de aparare despre care se va face vorbire in incheierea de sedinta; instanta va acorda, la cerere, un termen pentru pregatirea apararii si depunerea intampinarii.
depinde ce vreti la divort
intampinarea nu este obligatorie
instanta va intreaba daca sunteti de acord cu divortul si va solicita probe,
intampinarea reprezinta raspunsul dvs la capetele sotului de cerere.
puteti raspunde in scris inainte de primul termen prin aceasta intampinare, sau puteti raspunde si la primul termen de divort
De vreme ce sunteti de acord cu capetele de cerere, asa cum au fost formulate de sotul dvs., nu este obligatoriu sa formulati intimpinare in scris, aratati in fata instantei la primul termen de judecata ca nu va opuneti actiunii, iar instanta va lua act de pozitia dvs.

Alte discuții în legătură

Model intimpinare ro_red_rosu ro_red_rosu Buna ziua, Trebuie sa depun intimpinare la judecatorie pentru divort comun acord, sotul e reclamant si eu parat, si nu stiu cum sa o formulez. Va rog , ma ... (vezi toată discuția)
Divortul Adrianadrian69 Adrianadrian69 de curand am primit citatia de a ma prezenta la divort , as dori sa stiu daca pot sa contest actiunea depusa de sotie pe motiv ca nu din culpa mea sa produs ... (vezi toată discuția)
Cerere reconvenþionalã_divorþ prin acordul pãrþilor_taxã de timbru CatanaNelu CatanaNelu Urmează să depun o cerere reconvenţională prin care solicit desfacerea căsătoriei prin divorţ cu acordul părţilor. Este îndeajuns taxa judiciară ... (vezi toată discuția)