avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 227 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... FIRMA INACTIVA
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

FIRMA INACTIVA

Buna ziua
Am fost declarat inactiv fara sa stiu, am functionat normal pana nu mi-a mai primit declaratiile la ANAF, m-am judecat cu ei si am pierdut, nu am nici un fel de datorie la stat si nici la furnizor vreau sa intru in faliment . Se poate in aceste conditii? Ce mi se poate intampla?
Cel mai recent răspuns: stefanitaorzan , utilizator 20:40, 18 Octombrie 2010
nu am nici un fel de datorie la stat si nici la furnizor vreau sa intru in faliment . Se poate in aceste conditii?

Daca nu aveti datorii nu puteti cere deschiderea procedurii de insolventa / faliment !
Inteleg ca doriti radierea soc in acest caz va recomand dizolvarea si numirea unui lichidator care v-a radia in final soc
Daca doriti continuarea activitatii trebuiesc depuse toate declaratiile la ANAF (cu plata bineinteles a amenzilor aferente) dupa care o cerere de reactivare a soc care se rezolva in min 2 luni
Multumesc,
Eu as dori continuarea activitatii , declaratiile le-am trimis in fiecare luna prin posta si mi-au fost returnate, nu stiu ce presupune reactivarea firmei . Din cate am citit pe net presupune un control si anularea tuturor facturilor precum si confiscarea sumelor incasate in perioada de inactivitate + dosar penal pt evaziune . Asa sa fie?
declaratiile le-am trimis in fiecare luna prin posta si mi-au fost returnate

DE CE ?? adresa nu a fost buna ?
oricum daca ati vazut ca vi s-au returnat ce ati facut ?
Pentru reactivare trebuiesc depuse toate declaratiile lipsa urmat de o cerere de reactivare
Adresa a fost buna insa aparea firma inactiva si nu puteau sa opereze in calculatoarele lor.
2 M-am judecat cu ei aproape un an si am pierdut cu dovezi clare ca nu puteam sa fiu firma inactiva --- am cerut in instanta anularea procesului verbal prin care am fost declarat inactiv -- nu am stat degeaba
Acum vreau sa scap de firma in conditii legale cu costuri cat mai mici .
Imi puteti raspunde la mesajul de mai sus. Am nevoie de un sfat de la dvs in speranta ca v-ati mai confruntat cu astfel de situatii.
Acum vreau sa scap de firma in conditii legale cu costuri cat mai mici .


Mai sus doreati sa va continuati activitatea si v-am raspuns ce trebuie facut pentru reactivare.
Acum doriti sa scapati de firma = dizolvare cu numirea unui lichidator si radierea soc

Alte discuții în legătură

Radiere firma inactiva ElenaLuisa ElenaLuisa Spuneti-mi va rog, o firma care e inactiva dar care si-a depus toate declaratiile si nu mai are nici o datorie, are 2 asociati care vor sa o licideze, radieze, ... (vezi toată discuția)
Lichidare firma inactiva alinazaharia alinazaharia Buna seara,doresc cateva lamuriri cu privire la lichidarea unei firme.In primul rand firma este inactiva la ANAF ca urmare a faptului ca in urma cu 4 ani a ... (vezi toată discuția)
Buna seara. am rugamintea sa ma ajutati. am fost administrator ... Ana.stefanescu78@gmail.com Ana.stefanescu78@gmail.com Buna seara. Am rugamintea sa ma ajutati. Am fost administrator intr-un SRL care din 2012 nu a mai depus declaratii si care nu a mai avut activitate. In 2015 ... (vezi toată discuția)