avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Radiere firma inactiva
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Radiere firma inactiva

Spuneti-mi va rog, o firma care e inactiva dar care si-a depus toate declaratiile si nu mai are nici o datorie, are 2 asociati care vor sa o licideze, radieze, iar cei de la ANAF le-au spus ca trebuie mai intai sa o reactiveze la Reg,Comertului. Este corect? Ce implica acest lucru?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 18:11, 13 August 2016
Legea nu impune ca o firma nu poate fi radiata daca are activitatea suspendata la ORC. Faceti ce trebuie facut: (1) se ia hotararea AGA de dizolvarea si lichidarea concomitenta a societatii, conform art. 227, alin (1), litera d) si art. 235 din Legea 31/1990 privind societatile comerciale, fara numire de lichidator care (2) se inregistreaza la ORC si se publica in MO, (3) se asteapta 30 zile, termenul de opozitie, in care aceasta hotarare poate fi contestata si (4) se face radierea din ORC.

Trebuie sa stiti ca intre declararea unei firme ca fiind inactiva de catre ANAF si suspendarea activitatii la ORC nu este egalitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere societate nelunelu68 nelunelu68 am o societate comerciala infiintata in ianuarie 2011 si nu am avut nici o activitate daca as dori sa o inchid ce demersuri trebuie sa fac (vezi toată discuția)
Cazier fiscal adrian1103 adrian1103 buna ziua...am avut o societate comerciala si la un moment dat nu m-am mai ocupat de ea si timp de vreo 15 luni nu am depus declaratiile chiar daca ele ... (vezi toată discuția)
Cum se procedeaza pentru inchiderea unui srl - d ? ContSters435549 ContSters435549 Am o firma fara activitate si vreau sa o inchid. Cum procedez? (vezi toată discuția)