avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cum se procedeaza pentru inchiderea unui SRL - D ?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cum se procedeaza pentru inchiderea unui SRL - D ?

Am o firma fara activitate si vreau sa o inchid. Cum procedez?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Georgescu , Contabil 11:04, 15 Noiembrie 2017
Va prezentati la ORC si functionarul va va indruma sa completati o cerere inscriere de mentiuni. Veti emite o hotarire AGA (Decizie a administratorului unic) de dizolvare lichidare volutara si veti achita taxele pe care vi le va spune functionarul. Hotarirea (Decizia) o vor comunica la MO si dupa 30 zile veti trece la a doua etapa si anume Radierea. Pentru aceasta veti apela la un expert contabil, care va face un raport de lichidare, balanta si bilant pe "O" (zero) si va intocmi o hotarire de repartizarea activului net contabil. Cu aceste documente si cu dovada de la fisc ca v-ati achitat toate datoriile la bugetul de stat, va veti prezenta din nou la ORC si pe baza unei cereri de radiere, firma va fi radiata. daca nu o radiati, veti avea probleme la asocierea si administrarea altor firme, daca va oprit la prima etapa sau va declara inactiv ANAF-ul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura dizolvare srl tig tig Buna ziua, Doresc info asupra procedurilor de dizolvare SRL ,CUI din 2000,fara activitate din 2008,contabilitate la zi ,fara activitate,fara datorii,2 ... (vezi toată discuția)
Radiere societate allutza allutza Buna ziua, doresc sa radiez o societate deoarece de un an nu mai produce nimic <e pe pierdere>, nu stiu cum sa procedez corect stiu doar ca: deoarece ... (vezi toată discuția)
Dizolvare simplificata adrian.c adrian.c Buna Ziua, Am o firma de constructii impreuna cu alti 3 asociati. In unanimitate dorim sa inchidem acesta firma care in momentul de fata nu mai are ... (vezi toată discuția)