avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Procedura dizolvare SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Procedura dizolvare SRL

Buna ziua,

Doresc info asupra procedurilor de dizolvare SRL ,CUI din 2000,fara activitate din 2008,contabilitate la zi ,fara activitate,fara datorii,2 asociati ,sot-sotie
Ultima modificare: Marți, 24 Octombrie 2017
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Alexandru Georgescu , Contabil 15:13, 30 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru inceput mergeti la registrul comertului cu copii dupa buletinele asociatilor si in doua exemplare hotararea adunarii generale a asociatilor de dizolvare si lichidare simultana a societatii. Tot acum veti completa acolo la ei si un formular primit de acolo si veti plati si taxa de publicare in monitorul oficial.
Dupa trei zile o sa va cheme sa va dea decizia. Dupa inca minim 30 zile veti merge si veti depune la registrul comertului cererea de radiere, hotararea asociatilor e repartizare a activului ramas, situaiile financiare de inchidere, certificatul fiscal de la finante si actul de inmatriculare si cu certificatul consatator primite la infiintarea firmei de la registrul comertului.
Pana sa treaca cele 30 zile, depuneti la finante bilantul de inchidere semnat de contabil.
Buna ziua,

Citeva lamurari va rog

Inteleg ca sunt mai multe etape deci in consecinta mai multe drumuri,timp,resurse .

Cum se face comunicarea cu functionarii de la Registru comertului

Nu m-am lamurit cu tot setul de acte exista un site de unde pot descarca modele de declaratii???hotararea asociatilor e repartizare a activului ramas ????(daca nu a ramas nimic???)

multumesc

Cind va veti prezenta in fata functionarului de la ORC, lucrurile nu vise vor mai parea complicate. Ultima faza, acea de obtinerea radierii, deasemenea nu e complicata intrucit hotarirea de repartizarea activului net contabil ca si bilantul de lichidare +balanta "pe zero", le va face un expert contabil cu care veti incheia un contract prestari servicii. Acesta va intocmi un "Raport de lichidare", in care va asigura ca operatiunile de lichidare si notele contabile sint in conformitte cu legea, va intocmi balanta, bilant si hotarire de repartizare activ net (chiar daca "nu a ramas nimic".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se procedeaza pentru inchiderea unui srl - d ? ContSters435549 ContSters435549 Am o firma fara activitate si vreau sa o inchid. Cum procedez? (vezi toată discuția)
Radiere srl nicolaemirela nicolaemirela Buna ziua! Am o srl care este in curs de inchidere..am depus primul dosar la registrul comertului, aproape au trecut cele 30 de zile si urmeaza sa depun cel ... (vezi toată discuția)
Firma in lichidare doina62 doina62 Incerc sa inchid o firma care a fost deschisa in anul 2003 si a avut activitate doar 4 luni in 2004.Acum mi se cere un bilant de inchidere.Exista un formular ... (vezi toată discuția)