avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general radiere srl
Discuție deschisă în Contabilitate în general

radiere srl

Buna ziua! Am o srl care este in curs de inchidere..am depus primul dosar la registrul comertului, aproape au trecut cele 30 de zile si urmeaza sa depun cel de-al doilea dosar, cel de radiere, insa nu stiu ce inseamna "situatia financiara de repartizare a activului aprobata de asociati/membri" si "hotararea de repartizare a activelor ramase dupa plata creditorilor..."...firma nu are datorii. Va rog frumos, daca poate sa-mi explice cineva ce inseamna si de unde as putea sa le iau sau cine se ocupa cu aceste acte. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 12:38, 13 Martie 2012
Daca aveti o contabila stie ce trebuie sa fac.
Aveti nevoie de situatia financiara de lichidare si de Certificatul de la Administratia Financiara din care rezulta ca societatea nu are datorii la bugetul de stat si la contributiile sociale....la obtinerea lor va poate ajuta sau sfatui contabilul.

Ultima modificare: Luni, 12 Martie 2012
iulia53, utilizator
Intocmiti o hotarare A.G.A. de aprobare a bilantului de lichidare si repartizare a activelor, adica o hotarare in care spuneti: autoturismul X se atribuie asociatului A, bunurile Y se atribuie asociatului B, etc. - cum decideti dvs. Daca sunteti asociat unic scrieti ca toate activele rezultate in urma lichidarii se atribuie asociatului unic.
Situatia financiara de repartizare trebuie sa stie sa o faca contabilul.
Certificatul de atestare fiscala trebuie sa iasa in cateva zile de la fisc, am depus acum cateva zile dosarul, iar contabila mea imi spune ca nu stie despre ce e vorba. In concluzie, nu stiu ce sa fac.
Firma nu detine nici autoturism, nici bunuri...in cazul asta mai trebuie facuta hotararea Aga? Multumesc
Da. Scrieti in hotararea a doua:
1. Se aproba bilantul de lichidare
2. In urma intocmirii bilantului de lichidare nu au rezultat bunuri care sa fie transmise catre asociati.

Alte discuții în legătură

Radiere - termen de 30 de zile de la publicare in m.o.? ota ota Spuneti-mi va rog, daca Hotararea de lichidare a fost publicata in M.O. in data de 4 martie a.c. pot depune actele pentru radiere in data de 2 mai a.c. Va ... (vezi toată discuția)
Repartizarea activelor in cazul radierii katia29 katia29 Sunt in etapa a 2-a pentru radierea unui SRL cu asociat unic si nu stiu cum sa formulez hotararea adunarii generale de repartizare a activelor, dat fiind ca ... (vezi toată discuția)
Bilant de lichidare livia.mazare livia.mazare buna ziua am si eu nevoie de ajutor o srl este suspendata si s-a luat decizia dizolvarii, lichidarii si radierii ei. stie cineva cum trebuie sa arate ... (vezi toată discuția)