avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Repartizarea activelor in cazul radierii
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Repartizarea activelor in cazul radierii

Sunt in etapa a 2-a pentru radierea unui SRL cu asociat unic si nu stiu cum sa formulez hotararea adunarii generale de repartizare a activelor, dat fiind ca exista o masina amortizata in totalitate pe care vreau sa o inmatriculez ulterior pe numele meu. Bilantul l-a listat contabila si e pe 0. E suficient daca precizez in hotarare ca activele ramase revin asociatului unic dipa radiere sau trebuie detaliat? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 12:39, 18 Februarie 2013
Bilantul de lichidare nu trebuie sa fie pe zero pentru ca aveti active de repartizat, in bilant inscrieti valoarea masinii.
Ati fi scris asa cum ati precizat daca era vorba de alte bunuri care nu sunt supuse inregistrarii in evidentele legale ale unei institutii publice (spre exemplu mobilier, tehnica de calcul, carti etc.).
Intocmiti un raport de repartizare a activelor ramase in urma lichidarii societatii si intocmiti hotararea de aprobare a bilantului de lichidare si a raportului la care v-am facut precizare.
Depuneti in etapa a II-a, impreuna cu celelalate documente, copie dupa cartea de indentificare si talonul autovehiculului.
In rezolutia de radiere a Registrului Comertului se va inscrie ca bunul X - identificat ca fiind autoturism inmatriculat sub nr. ..., serie sasiu, serie motor, carte de identitate etc., se repartizeaza asociatului unic conform raportului de repartizare a activelor si hotararii.
Pe baza acestui document veti solicita Serviciului inmatriculari auto transferul autovehiculului din evidenta societatii in evidenta dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere societate vioricasprinceana vioricasprinceana Buna ziua, Sunt asociat unic in domeniul transporturi ,as dori sa stiu care sunt etapele ,actele necesare ,deoarece afacerea nu mai merge ,vreau sa o inchid ... (vezi toată discuția)
Dizolvarea srl cu asociat unic elina24 elina24 buna, am si eu de inchis o firma si nu stiu cum se procedeaza, a mai trecut cineva prin inchiderea unei firme,poate ma ajuta si pe mine?multumesc anticipat;) (vezi toată discuția)
Dilzovare voluntara societate Erwin Erwin Buna ziua. Pentru dizolvarea voluntara a unei societati cu asociat unic, fara datorii, fara creditori... am efectuat prima etapa, in sensul ca am publicat ... (vezi toată discuția)