avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Dilzovare voluntara societate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Dilzovare voluntara societate

Buna ziua.
Pentru dizolvarea voluntara a unei societati cu asociat unic, fara datorii, fara creditori... am efectuat prima etapa, in sensul ca am publicat hotararea.
Pentru etapa a doua.. aici am niste probleme. Pe firma sunt ramase doua autoturisme, care desi sunt amortizate... cei de la ORC au zis ca daca fac dizolvare voluntara trebuia sa fie vandute inainte catre asociat unic...

Intrebarea e. Cum trec celoe doua autoturisme de pe societate catre asociatul unic as cum spune art 325 din legea soc comerciale?
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 09:53, 25 Martie 2012
Nu este adevarat ... Intocmiti bilantul de lichidare, iar in decizia asociatului unic de aprobare a bilantului de lichidare mentionati ce active vor fi transferate catre asociatul unic. Se inregistreaza etapa a II-a si cu certificatul de radiere a societatii si decizia asociatului unic de repartizare a activelor faceti transferul in evidentele legale.
Daca ati face cum vi s-a spus atunci societatea ar incasa niste sume de bani (contravaloarea autoturismelor), iar aceste sume se vor regasi implicit in bilantul de lichidare, sume care trebuie distribuite catre asociatul unic conform deciziei acestuia. Este practic acelasi lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere societate allutza allutza Buna ziua, doresc sa radiez o societate deoarece de un an nu mai produce nimic <e pe pierdere>, nu stiu cum sa procedez corect stiu doar ca: deoarece ... (vezi toată discuția)
Lichidare voluntara srl ContSters84851 ContSters84851 [b]SRL fara datorii, toate taxele achitate, cateva mijloace fixe amortizate total, asociat unic ; intrebari : [i]1)[/i] care sunt pasii (minimali) legali / ... (vezi toată discuția)
Dizolvare srl cu asociat unic fara lichidare!!! ContSters21504 ContSters21504 SPETA cu 3 intrebari: SRL cu asociat unic. 1. este posibilă dizolvarea voluntară a societăţii mai sus menţionate, fără lichidare, raportat la ... (vezi toată discuția)