avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Dizolvare SRL cu asociat unic fara lichidare!!!
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Dizolvare SRL cu asociat unic fara lichidare!!!

SPETA cu 3 intrebari:
SRL cu asociat unic.
1. este posibilă dizolvarea voluntară a societăţii mai sus menţionate, fără lichidare, raportat la dispoziţiile art.235 din Legea nr.31/1990?
2. există vreun impediment de ordin legal în urmarea procedurii descrise mai sus, în condiţiile în care există un imobil în patrimoniu societăţii, imobil care s-a stabilit prin decizia asociatului unic a fi transmis asociatului unic?
3. în caz de răspuns negativ la întrebarea nr.2, exista posibilitatea eliberării de către registru a certificatului constatator al dreptului de proprietate, în baza căruia să se poată înscrie imobilul în cartea funciară, în condiţiile prev.de art.235, alin.4 din Legea nr.31/1990.
imobilul a fost adus ca aport la capitalul social sau a fost dobandit de societate in cursul functionarii acesteia ???
Imobilul a fost dobandit in timpul activitatii firmei, iar in urma dizolvarii firmei dorim sa nu avem parte de lichidare.
Nu mai sunt alte intrebari sau ceea ce itreb nu se poate realiza? desigur din punct de vedere al judecatorului delegat, pt. ca dpdv legal e posibil.
dizolvarea si lichidarea cf.art.235 din Legea nr.31/1990 sunt un tot unitar. banuiesc ca e problema impozitelor si taxelor ce trebuiesc platite la transferul proprietatii de la PJ la PF.
Procedura pe 235 comporta doua etape (prima cea de mai sus) si radierea.
O singura problema vad eu !!!care este titlul pentru persoana fizica ???. Sunt unele administratii financiare care apreciaza ca titlul este hotararea judecatorului delegat prin care se stabuleste transferul proprietatii, altele zic ca nu dar nici nu explica de ce au nevoie pentru a fi inregistrata pe rol pf cu imobilul/terenul respectiv. Nici la cartea funciara lucrurile nu sunt mai clare.
...ca mod de dobandire e legea si anume prevederile l 31/1990...

Alte discuții în legătură

Bilant lichidare societate cu stoc marfa starcopit starcopit Sunt in faza de radiere a unei mici firme (srl) care din 2009 nu a mai avut nici un fel de activitate fiind suspendata iar apoi lichidata in vederea ... (vezi toată discuția)
Cum pot scapa de firma alexaama alexaama Am o societate comerciala cu raspundere limitate, in care sunt singurul asociat. Pe firma am cumparat o masina. In prezent firma este suspendata. Nu doresc sa ... (vezi toată discuția)
Bilant de lichidare livia.mazare livia.mazare buna ziua am si eu nevoie de ajutor o srl este suspendata si s-a luat decizia dizolvarii, lichidarii si radierii ei. stie cineva cum trebuie sa arate ... (vezi toată discuția)