avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Bilant lichidare societate cu stoc marfa
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Bilant lichidare societate cu stoc marfa

Sunt in faza de radiere a unei mici firme (srl) care din 2009 nu a mai avut nici un fel de activitate fiind suspendata iar apoi lichidata in vederea dizolvarii.. Firma are un mic stoc de marfa (niste subansamble calculator achizitionate cu aprox 4 ani in urma).
Avand in vedere ca soldurile bilantului de lichidare trebuie sa fie ZERO ce pot face cu acest stoc de marfa?
Multzumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Krdd , utilizator 17:23, 12 Decembrie 2018
Buna dimineata! Cred ca este o mica confuzie in expunerea dvs. Vreti sa spuneti ca firma a fost dizolvata, in vederea lichidarii si cel mai probabil Registrul Comertului a solicitat dizolvarea, corect? Strict legat de stocul dvs. de marfa, el trebuie valorificat de lichidator sau cu acordul creditorilor trebuie casat. In situatia in care nu aveti datorii, sau acestea au fost stinse prin plata si in masura in care asociatii societatii sunt de acord cu privire la modul de impartire a bunurilor ramse, odata cu radierea societatii, are loc si transmiterea dreptului de proprietate asupra bunurilor ramase, lichidatorul consemnand aceasta in raportul final(bunurile care revin fiecarui asociat si hotararea in baza careia asociatii au luat aceasta decizie), art. 235 din Lg.31/1990. In masura in care firma este doar dizolvata si are datorii, fie si numai catre asociati, puteti sa solicitati deschiderea procedurii insolventei, procedura rapida, sigura si mult mai putin costisitoare, iar in acest sens puteti sa luati legatura cu un lichidator.

[Va rog sa nu va mai postati datele personale in forum, le aveti in profilul de consultant. Cine doreste sa va contacteze le poate afla de acolo]
Ultima modificare: Joi, 13 Iunie 2013
Admin, administrator
In primul rand multumesc de dialog D-le Iulian!
Este vorba de o firma cu asociat unic care nu are nici un fel de datorii, nici catre terti, nici catre bugetele statului. Am solicitat dizolvarea voluntara in vederea radierii din motive strict personale.Dizolvarea a a vut loc , inclusiv publicata in Monitorul oficial. Sunt in faza de radiere.
La intocmirea Bilantului de lichidare ( solicitat de Registrul comertului) contabilul imi spune ca ar mai sold diferit de zero la marfa.
Intrebarea mea: ce pot face cu acest stoc de marfa, niste subansamble calculator achizitionate cu aprox 4 ani in urma?

Buna seara!
Nu mai stiu daca va mai este de folos raspunsul meu, dar daca aveti stoc de marfa pe firma sau alte bunuri, va rog sa-i spuneti contabilului sa le lasa in sold asa cum sunt ele reflectate in bilant, intrucat dupa pronutarea radierii, decizia de radiere reprezinta titlul de proprietate prin care detineti legal ca persoana fizica acel stoc de marfa.
Buna ziua ,
La un stoc de marfa in cazul dizolvarii , radierii in cazul in care o societate este platitoare de tva , se colecteaza tva si se plateste la bugetul de stat ? Avand in vedere ca el a fost dedus la momentul achizitionarii ? Ce alte taxe si impozite mai implica ? Multumesc .
Luati legatura cu un expert contabil , nu un lichidator. Va lichida balanta pe baza hotararii asociatului unic si veti proceda la lichidare voluntara.

Alte discuții în legătură

Lichidare voluntara-pot vinde stocul? ingerasmic ingerasmic Buna ziua, Rog din suflet colegii mai experimentati sa ma indrume si pe mine: un SRL cu 2 asociati intra in dizolvare cu lichidare voluntara fara numire de ... (vezi toată discuția)
Dizolvare srl cu asociat unic fara lichidare!!! ContSters21504 ContSters21504 SPETA cu 3 intrebari: SRL cu asociat unic. 1. este posibilă dizolvarea voluntară a societăţii mai sus menţionate, fără lichidare, raportat la ... (vezi toată discuția)
Lichidarea unei societati comerciale cu 2 asociati teleptean teleptean Cine poate sa ma ajunte in legatura cu lichidarea unei societati comerciale ? Revin cu amanunte! Am inteles ca bilantul de lichidare se intocmeste pe ... (vezi toată discuția)