avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2148 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... cazier fiscal
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

cazier fiscal

buna ziua...am avut o societate comerciala si la un moment dat nu m-am mai ocupat de ea si timp de vreo 15 luni nu am depus declaratiile chiar daca ele trebuiau depuse cu valoare zero....le-am depus am incercat sa o reactivez dat mi-a fost respinsa cererea de reactivare....exista si alta sansa sa scap de cazierul fiscal?gen sa o radiez si dupa se sterge automat dupa o perioada de timp....si daca da dupa cat timp????
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 20:35, 12 Februarie 2016
Pentru radiere va solicita la Registrul Comertului, certificat de atestare fiscala, care sa nu fie mai vechi de 30 de zile. Or, pentru certificatul acesta, trebuie sa faceti cerere la finante...tot la ei ajungeti, acolo trebuie rezolvata problema.
Daca nu mai desfasurati activitate, cea mai buna solutie este dizolvarea si lichidarea concomitenta a societatii, conform art. 227, alin (1), litera d) si art. 235 din Legea 31/1990 privind societatile comerciale, fara numire de lichidator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere firma inactiva ElenaLuisa ElenaLuisa Spuneti-mi va rog, o firma care e inactiva dar care si-a depus toate declaratiile si nu mai are nici o datorie, are 2 asociati care vor sa o licideze, radieze, ... (vezi toată discuția)
Inchidere societate nelunelu68 nelunelu68 am o societate comerciala infiintata in ianuarie 2011 si nu am avut nici o activitate daca as dori sa o inchid ce demersuri trebuie sa fac (vezi toată discuția)
Impozit forfetar la societate dizolvata topan.mfg topan.mfg O societate este dizolvata la cererea REg. Comertului, in aprilie 2009 (hotarare ramasa definitiva) Societatea nu a mai depus bilant din 2006, are patrimoniu ... (vezi toată discuția)