avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Varsta de pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Varsta de pensionare

Buna ziua
am un angajat nascut in 01.03.1951, barbat, cu stagiu de cotizare de 35 ani, cu 20 de ani in gr. a 2 a care cere pensionarea la limita de varsta (in ideea ca in 2011 pierde reducerea pentru gr. 2) . I am explicat ca varsta de iesire la pensie este de 60 de ani si 6 luni, ca nu putem depune dosarul decat in 30 de zile de la data limita, ca trebuie incheiat contractul de munca actual cand se implineste data limita-Am gresit cu ceva
Problema este ca dl vrea sa depuna Acum dosarul si vrea sa si munceasca si toate incercarile mele de a l face sa inteleaga parcursul au esuat. eu vreau sa l ajut dar sincer ma izbesc de formula : vreau sa l depun acum. #-o
Inspectorul de resurse umane mi-a spus ca nu pune parafa pe : PROPUS PT PENSIONARE LA LIMITA DE VARSTA cu 8 luni inainte de termen.

Ce ma sfatuiti sa fac ca sa nu dau cu subsemnatul pe undeva
va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: adriana# , utilizator 20:02, 15 Octombrie 2010
1. Aveti dreptate si dvs. si inspectorul de resurse umane.
2. Domnul in cauza poate solicita pensionare anticipata partiala cu data de 01.03.2011 si pensionarea de limita de varsta la 01.09.2011.
3. Cererile se depun la Casa de Pensii cu 30 de zile inainte de indeplinirea conditiilor de pensionare: daca se depun mai devreme primesc decizie de respingere.
4. Asa ca nu are de ce sa depuna dosarul cu atatea luni inainte, nu-l ajuta la nimic. Daca conditiile de pensionare sunt indeplinite in 2011 se va aplica legea existenta atunci.
5. Si in noua lege a pensiilor, pentru cei 20 de ani de gr.a II-a, va fi aceeasi reducere a varstei standard de pensionare.
5. Daca vrea, cu orice pret, sa se faca de ras, sa se duca singur sa-si depuna actele la Casa de Pensii.
Va multumesc frumos pentru lamuriri
o seara placuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot iesi la pensie? anla2 anla2 Buna ziua. Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare pentru cineva apropiat cu urmatoarele date: Barbat- nascut ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata ion emil ion emil buna ziua. Am intrebare pentru dvs.si multumesc anticipat. Barbat ,nascut in 1950, 32 de ani de contributie,din care 18 ani in grupa II (munca grea). In ce ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata tomoiaga ramona tomoiaga ramona Mama mea are varsta de 55 de ani.Are lucrati 31 de ani si 6 luni in sanatate ca asist. medicala din care 7 ani si 6 luni lucrati la spit.tbc.Si-a depus dosarul ... (vezi toată discuția)