avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme banca!
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme banca!

Acum 5 ani am luat niste produse de la altex in val de 23mil si plata prin card Euroline (cu dobanda trebuia sa rambursez 43mil).La cateva luni de la luarea prod am scos de pe acel card 9 mil.
in ultimii 2 ani am platit ratele cu intarziere de cateva zile,max o luna,dar le-am platit.Rata incepea sa creasca de la 67lei la 100,200 si in ultimele luni ajunsese la 300 si ceva de lei pe luna.Si la tel mi se spunea k a crescut rata atat de mult pt k am dobanzi si comisioane de plata intarziata.Acim,la incheierea celor 5 ani mi se spune k mai am de platit aproape 150de mil(lei vechi).Cum este posibil asa ceva?!?!
Sa nu mai spun k in ultimele luni cerusem o reesalonare pt k lucrez in invatamant si salariul net il am de 520lei,din care mi se opreste pe stat 300lei rata la CAR.
Acum banca ma suna si de 8-10ori pe zi presandu-ma sa platesc 3mil si ceva pe luna,cu tot cu dovada k eu nu iau acesta suma intr-o luna (le-am trimis adev de salariu prin fax la mom cererii de reesalonare).Am o intarziere de plata de 50si ceva d zile.
Ce pot face ei in cazul asta?Cum ma pot forta sa platesc,desi am cautat sa fac tot posibilul sa gasesc o intelegere cu ei.
Sunt absolut disperata si stresata de tel lor
Va multumesc din suflet!
Cel mai recent răspuns: dellya , utilizator 14:33, 17 Octombrie 2010
Am uitat sa spun k de fapt pana acum le-am platit cu mult mai mult decat trebuia initial (de la 43 mil am platit dja vro 80) si suma pe care spun ei k o mai am de platit se datoreaza comisioanelor si dobanzilor,pe care tot ei spun k le-am platit (crescand rata initiala luna de luna si ajungand la de 5 ori mai mult)
Din pacate ati optat pt un finantator mai hot decat altii.
Au o gramada de taxe( pt extras de cont - pe care nu il solicita nimeni etc) si incanta cu suma minima de plata, dar se strang toate ramasitele plus o dobanda exorbitanta.

Sfatul meu este sa faceti un credit la o banca adevarata si sa platiti tot. Creditul la banca este mai controlabil din acest punct de vedere.

Altfel, daca se tot strang penalitati si dobanzi va pot executa silit si 150 de milioane e o suma mare, puteti ramane fara casa.
va multumesc pt raspuns...dar nu am casa pe numele meu,am trecut-o pe fata dupa ce mi-a murit sotul acum cativa ani.
Ce pot face in cazul acesta?poprire pe salariu?care salariu?...
Acel salariu:)
Foarte bine ati facut cu imobilul.
Garantati cu bunurile prezente si viitoare, deci pot sa astepte sa dobanditi bunuri ( sau venituri).

Daca stiti ca nu se va intampla asta in viitorul apropiat, puteti ignora notificarile bancii, sa nu mai platiti nimic si sa sperati ca nu apuca sa va execute silit pana nu se prescrie datoria sau ca se apuca dar nu au ce executa.
Poate intre timp apare si legea falimentului personal si puteti beneficia de ea.
Stimata doamna, ce spuneti dvs.este de domeniul SF...Daca as fi in locul dvs.as merge la sediul lor, as cere extrase, dovezi concrete...Suma mi se pare exorbitanta. Mergeti la OPC, poate va ajuta in acest sens.Acest finantator este renumit in hotii de acest gen, si eu am avut o experienta neplacuta cu ei, au incercat sa imi ,,umfle" ratele dar nu le-a mers.....in final, dupa ce lichidasem de mult ratele si inchisesem contul, m-am trezit cu instiintare cum ca as avea de platit niste extrase de cont pe care mi le-au trimis acasa.....Bineinteles ca nu au avut dreptate, le-am demonstrat...dar daca tinea, imi luau banii fara jena. Mai bine platiti un avocat care sa va sprijine decat sa le dati astora bani nemeritati. Oricum si-au luat cu varf si indesat....Bafta multa!

Alte discuții în legătură

Cum pot negocia cu banca ??? NICU LUCAN NICU LUCAN Buna ziua,am facut un imprumut de nevoi personale fara ipoteca acum 3 ani la banca,in acea perioada nu eram casatorit.In decembrie 2008 m-am casatorit,sotia ... (vezi toată discuția)
Datorie banca, amenintari de la recuperatori delfinas delfinas Buna ziua! Problema mea e ca a multor altora. Urand creditele, dar fiind nevoita de situatie, am luat un credit de 17500 lei, pe 10 ani. Pana anul trecut am ... (vezi toată discuția)
Card rbs monikcapricorn monikcapricorn am de aprox. 1 an un card de cumparaturi de la rbs. Suma disponibila era de 28 de mil pe care i-am utilizat la achizitionarea cardului. Lunar platesc o suma ... (vezi toată discuția)