avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... datorie banca, amenintari de la recuperatori
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

datorie banca, amenintari de la recuperatori

Buna ziua!
Problema mea e ca a multor altora. Urand creditele, dar fiind nevoita de situatie, am luat un credit de 17500 lei, pe 10 ani. Pana anul trecut am platit regulamentar, dar de cateva luni le platesc mai in hopuri, dar platesc, ca sa nu par ca -s rauvoitoare. Cei de la EOS ma hartuiesc mereu, le tot explic ca nu e rea-vointa, ci ca platesc cand pot. Banca, la care aveam si cardul pe care imi luam salariul, in iunie, mi-au luat tot ce-au gasit in contul meu de card, cca 1000 de lei. Cu toate astea, figurez cu 140 de zile de intarziere, cu o suma restanta de 1700 de lei. In cei 3 ani de plata, mai mult am dat pe dobanzi si comisioane, suma totala a creditului restant fiind de cca 14000 de lei. Acum, cei de la Eos ma strang cu usa puternic, desi am inteles ca creditul nu a fost vandut lor si ca daca nu platesc cei 1700, ma vor executa silit pt toata suma pe care le-o datorez. Pb mea cea mare este ca am 2 apartamente pe numele meu, cel in care stau si cel in care stau ai mei. Tipa agresiva mi-a zis ca ori mi se pune poprire pe salariu (ceea ce suna mai rezonabil), ori, mai mult ca sigur, voi fi executata silit pe bunurile mobile si IMOBILE, fara proces si hotarare judecatoreasca, desi creditul a fost de nevoi personale, FARA ipoteca. Eu vreau sa ajung la zi, m-am saturat de situatie, dar situatia economica e problematica, mai ales ca de luna trecuta mi s-a taiat si un sfert din salariu, fiind bugetara. Ce pot sa imi faca si ce pot face eu? Va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: delfinas , utilizator 13:07, 12 August 2010
Daca nu a fost preluat creditul de catre EOS, prezentati-va la banca cu o adeverinta de venit si incercati o reesalonare, restructurare, ceva de felul asta. Majoritatea bancilor gasesc solutii in acest sens. Succes.
Incercati o reesalonare acreditului pe o perioada mai lunga de timp cu o rata mai mica.Daca vor trece la executare silita faceti o contestatie la executare care sa le mai stopeze elanul si sa mai trageti de timp.Mergeti cu contractul la un avocat deoarece multe comisioane au fost eliminate prin OUG 50/2010 fiind considerate abuzive, comisioane pe care in mod sigur vi le percep in continuare.
Va multumesc amandorura foarte mult pentru sfaturi!!! As mai avea o nelamurire: chiar pot sa ma execute silit fara proces si fara hotarare judecatoreasca?
Buna ziua !
Problema dumneavoastra este ca va lasati intimidat(a) de ei, fara macar sa stiti ca pentru efectuarea unei executari, din ceea ce scrieti, este obligatorie o procedura judecatoreasca. In alta ordine de idei, daca contractul este fara garantii reale( ipoteca), si sunteti angajat(a) in munca , pentru suma respectiva restanta, consider ca o sa se instituie poprire.
Eu va sfatuiesc sa nu mai raspundeti nici unui angajat al EOS, urmand ca in momentul primirii unei citatii in vederea deschiderii unei actiuni de executare sau chiar a unei somatii de plata comunicata legal( fax, recomandata cu confirmare de primire, etc.) sa discutati cu un avocat .
Cu stima !
Va multumesc pentru sfat si informatii!!! Da, asa e, ma cam las intimidata, pt ca nu stiu toate caile juridice, doar ce-am mai citit p-aici si acei recuperatori se bazeaza pe asta! Prietenul meu imi spune la fel, sa nu le mai raspund (si de multe ori ii ignor) si sa nu ma mai panichez asa, dar ei sunt asa de insistenti si de credibili, iar eu nu vreau sa pierd o casa, pentru o suma mult mai mica decat cea pe care le-o datorez! Eu stiu ca-s datornica, stiu ca mi-au fost de mare ajutor banii lor, dar vreau sa se termine cu hartuirea asta, mi-au dat termen pana maine sa le platesc ratele restante ca altfel imi inchid dosarul si-l trimit la executare silita. Sunt constienta ca ei pot blufa, dar nu vreau sa ma joc, cand as putea pierde casa pt o prostie!!! #-o
Ultima modificare: Joi, 12 August 2010
delfinas, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notificare banca + societate recuperari creante - executare silita dorina gh dorina gh Datele problemei: am luat credit de nevoi personale de la bcr de 3 ani de zile. am platit mereu la timp, dar la inceputul anului acesta 5 luni nu am mai putut ... (vezi toată discuția)
Somatie executare silita - imposibilitate plata credit bancar SpeedOfSound SpeedOfSound Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati intr-o problema. In urma cu 5 luni am intrat in imposibilitate de plata a creditului de nevoi personale contractat la ... (vezi toată discuția)
Proces cu firma de recuparari creante mariusgrigoriu mariusgrigoriu buna. am luat un credit de la BRD in 2005 de vreo 4500E. am platit doar o parte, BRD a cesionat contractul catre EOS KSi care ma tot suna si ma ameninta de ... (vezi toată discuția)