avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Somatie executare silita - imposibilitate plata credit ...
Discuție deschisă în Executare silită

Somatie executare silita - imposibilitate plata credit bancar

Buna ziua!

Va rog frumos sa ma ajutati intr-o problema. In urma cu 5 luni am intrat in imposibilitate de plata a creditului de nevoi personale contractat la o banca din Romania, intrucat am ramas fara loc de munca (dar nu am fost trecuta in somaj). Am considerat ca este normal sa notific banca in legatura cu situatia mea, dorind gasirea unei solutii temporare pentru a evita executarea silita.
Dupa multe telefoane si intrebari mi s-a adus la cunostinta ca societatea asiguratoare a creditului nu imi poate prelua plata temporara a ratelor, intrucat este nevoie sa fac dovada imposibilitatii de plata printr-o adeverinta de somaj. Asadar, mi s-a sugerat sa fac o cerere de reesalonare a creditului la care sa atasez o declaratie pe proprie raspundere in care sa subliniez ca nu am venituri, ca sunt parinte unic cu copil minor in intretinere si ca doresc sa mi se acorde o perioada de gratie (aceasta putand fi intre 3 si 12 luni in care aveam sa platesc doar dobanda aferenta, comisioanele si asigurarea creditului, fiind scutita temporar de la plata ratei in sine). Am completat acea cerere, atasand toate documentele necesare, urmand sa astept un raspuns in maxim 30 de zile. Lucru care nu s-a intamplat. Cei de la departamentul de telerecuperare m-au contactat in repetate randuri somandu-ma sa platesc, iar eu de fiecare data le raspundeam ca astept raspuns cu privire la cererea de reesalonare.
Dupa o asteptare de mai bine de 90 de zile si multe incercari de a afla un raspuns , am revenit telefonic in urma cu 3 saptamani in dorinta de a afla care este situatia. Consilierul de credite din agentie mi-a raspuns intr-un mod foarte neprofesional ca are o sumedenie de dosare "pe cap" si ca a trimis dosarul meu spre analiza cu doar 1 saptamana in urma, sugerandu-mi sa platesc datoria restanta si sa astept raspunsul pana la finalul saptamanii caci sigur il voi avea.
Am asteptat, dar degeaba. In urma cu mai bine de o saptamana am revenit telefonic si am aflat ca acel consilier nu mai lucreaza in banca si ca altcineva mi-a preluat dosarul. Domnisoara care se ocupa acum de dosarul meu m-a anuntat ca reesalonarea poate fi aprobata doar daca platesc suma de 600 de euro din datoria restanta de 1250, altfel dosarul meu va merge la neperformante in vederea executarii silite. Lucru care s-a si intamplat, azi primind somatie de plata pt suma de 1250 de euro si fiind anuntata ca daca in 3 zile nu voia chita restanta, banca va demara actiunea in instanta pentru recuperarea creantei.
Mentionez ca nu am niciun bun mobil sau imobil pe numele meu si nici venituri pe care s-ar putea pune poprire. Creditul este unul de nevoie personale, fara giranti si fara ipoteca. Banca subliniaza in somatie ca ma poate actiona in instanta civill sau PENAL.
Vreau sa stiu daca in situatia in care eu chiar nu am posibilitatea platii acestui credit, pot fi trasa la raspundere penala si in temeiul carei legi se poate intampla acest lucru. De asemeni ma intereseaza cum isi poate recupera banca datoria daca eu nu am venituri/bunuri ce pot fi executate silit si daca pot mentiona in aparare faptul ca banca nu a respectat clauzele contractuale, tergiversand peste termenul prevazut in contract raspunsul cu privire la reesalonare.
Cel mai recent răspuns: SpeedOfSound , utilizator 15:35, 8 Iunie 2015
Nu poate fi vorba de raspundere penala ptr.ca, nu ati putut restitui un credit,mai ales ca, ati fost de buna credinta si ati instiintat banca.Formulati contestatie la executarea silita in termen de 15 zile de cand ati luat la cunostinta,aratand cele scrise aici.Daca nu aveti bunuri/venituri nu mai poate recupera creditul, nu va faceti griji ptr.banca.
Va multumesc foarte mult pentru raspunsul prompt! O zi frumoasa in continuare :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita executor bancar Sergia Sergia Daca s-a emis o Instiintare de plata din partea unui executor bancar pe suma totala aferenta unui credit bancar ipotecar se mai poate reveni asupra ei daca se ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata monageorge82 monageorge82 am luat un credit de la banca si de 3 ani nu am mai achitat si acum 4 zile ma trezesc cu o somatie de plata de la un biro executoriu prin care imi spune ca ... (vezi toată discuția)
Rate restante la banca Florentina Ilie Florentina Ilie Buna ziua!Eu am facut in anul 2009 un imprumut de 9600 lei, intre timp am cumparat o masina si din pacate am trecut-o pe numele meu. De curand am ramas fara ... (vezi toată discuția)