Buna ziua,am facut un imprumut de nevoi personale fara ipoteca acum 3 ani la banca,in acea perioada nu eram casatorit.In decembrie 2008 m-am casatorit,sotia are un baiat din casatoria anterioara,a mai venit pe lume si in familia noastra o fetita,acum sunt in concediu crestere copil 2 ani (mai am 8 luni) si venitul meu, alocatia este micsorat cu 4 mil iar cheltuielile familiei au crescut simtitor,am ajuns in situatia in care nu mai pot plati intreaga suma la banca,nu pot sa dau copii deoparte pentru a plati banca.Exista o varianta in care pot negocia cu banca o reesolanare a imprumutului??? banca nu-mi spune nimic pe tema aceasta,la cele 2 cereri facute imi raspunde ca nu poate sa faca reesalonare. Din vorbe am auzit ca am o sansa din acordul banci cu BNR,in cazul in care pe perioada contractului intervin imposibilitati de plata din anumite cauze (prevazute in lege) dovedite cu acte,banca poate negocia o reesalonare a imprumutului.Nu stiu legea,nu stiu varianta de rezolvare,nu stiu ce trebuie sa mentionez inscris banci.Va rog un gram de ajutor.Cu stima,multumesc anticipat
in ceea ce priveste reesalonarea eu cred ca nu vor ei sa o faca, pt ca noua ne-a propus banca o reesalonare, si multe banc practica metoda asta sau chiar o perioada de gratie care nu este mai mare de 6 luni; mai bine le faceti o adresa scrisa in privinta asta, ca aveti venituri mai mici si ca nu mai puteti face fata ratelor, atasati documente care sa dovedeasca faptul ca nu va mai permiteti ratele si poate o rezolvati cumva.
S-a putea ca salvarea dumneavoastra sa vina odata cu ordonanta 50. Aceasta prevede ca trebuie sa dispara orice comisioan cu exceptia comisionului de rambursare si cel de administrare. Si ca in cazul dobanzilor variabile, componenta variabila( care pana acum era dobanda de referinta a bancii -extrem de mare) va fi inlocuita de LIBOR.
In asemenea conditii s-ar putea sa va scada ratele substantial.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Rate reesalonate
olimpiupop
daca am o rata in perioada de reesalonare, dar platesc o parte din ea si comisioanele aferente este adevarat ca nu poate fi raprtata dobanda la libor decat ... (vezi toată discuția)