avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sesizare ITM si un raspuns neclar!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sesizare ITM si un raspuns neclar!

In urma desfaceri contractului de munca prin aplicarea prevederilor OUG nr 63/2010 pentru modificarea si completarea Legii nr 273/2006 privind finantele publice locale si in conformitate cu prevederile art 58, art65 si art68 din Legea nr 53/2003 din Codul Muncii.

Potrivit prevederilor legale, respectiv Contractul Colectiv de Munca, potrivit art 78, alin 1 si 2 si art 80 alin 3 se precizeaza: "" La incetrea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorul va acorda acestuia o compesatie de cel putin un salariu lunar in afara drepturilor cuvenite la zi!
Raspunsul angajatorului a fost ca aceste concedieri nu au fost prevazute , iar in buget nu au fost prinse aceste cheltuieli!
Raspunsul ITM " Conform art 12 din Legea nr 130/1996, republicata, privind contractul colectiv de munca, ....."Contracte colective de munca se pot incheia si pentru salariatii institutiilor bugetare. Prin aceste contracte nu se pot negocia clauze referitoare la drepturile ale caror acordare si cuantum sunt stabilite prin dispozitii legale"
De asemenea au mai adus referire la art 281, art283 (1) lit a, c, art284 (1) si alin 2, si art 285!

Eu nu am inteles mai nimic din raspunsul dat de catre ITM, care este raspunsul dumneavoastra, avem dreptul la salarii compesatorii?
Ultima modificare: Vineri, 15 Octombrie 2010
costy79.ro, utilizator
Cel mai recent răspuns: costy79.ro , utilizator 22:01, 15 Octombrie 2010
In situatia aceasta,"traducerea" ar fi ca nu se poate negocia nimic cu privire la drepturile deja stabilite prin lege.
Peste aceste prevederi legale,nu pot avea loc negocieri
Daca intradevar avem de castigat in instanta suntem hotarati sa mergem mai departe, suntem 30 de persoane care au fost concediate de la primarie in urma reorganizari si restructurari facute cu data de 13 septembrie, fara sa primim salarii compesatorii, cei care au fost concediati au fost angajati pe baza de contract si nu functionari publici!
Astept in continuare un sfat si un raspuns clar daca sa mergem mai departe sau nu!
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

refuz acordare salariu mediu pe unitate pentru nastere copil anamariato anamariato Buna ziua! Am nascut anul acesta, in mai, iar acum sunt in concediu ingrijire copil. Am facut o cerere la servici(23.07 ), prin care solicitam acordarea ... (vezi toată discuția)
Salariul minim va rog sa ma lamuriti asupra urmatoarei chestiuni: salariul minim pe economie este de la 01.02.2005 in cuantum de 3.300.000 lei ?

timi (vezi toată discuția)
Tichete masa doriali doriali Am si eu o nelamurire: este legala acordarea normei de hrana(tichete de masa) daca sunt prevazute in contractul colectiv de munca pe anul 2008 la ... (vezi toată discuția)