avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... refuz acordare salariu mediu pe unitate pentru ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

refuz acordare salariu mediu pe unitate pentru nastere copil

Buna ziua!

Am nascut anul acesta, in mai, iar acum sunt in concediu ingrijire copil. Am facut o cerere la servici(23.07 ), prin care solicitam acordarea salariului mediu pe unitate! Mentionez ca lucrez la o institutie publica, de stat. Raspunsul primit (27.07.)a fost :"....va comunicam, ca, in temeiul prevederilor art.12, alin.1 din legea nr. 130/1996, republicata, preivind contractul colectiv de munca:"Contractele colective de munca se pot incheia si pentru salariatii institutiilor bugetare. Prin aceste contracte nu se pot negocia clauze referitoare la drepturile ale caror acordare si cuantum sunt stabilite prin dispozitii legale", nu putem da curs solicitarii dvs. Acest raspuns nu mi se pare relevant, ba chiar am sustinut (verbal),ca raspunsul institutiei,prin temeiul invocat, sustine cererea mea. Ma rog, cert e ca nu am obtinut nimic! Temeiurile legale invocate de mine au fost - Contractul Colectiv de Munca la nivel National pe anii 2007-2010, art.51, lit. c, art. 3, pct.3, art.2, pct.1 / Codul Muncii-art.238(1), art.239, art.241 (1)/ legea nr. 130/1996, privind contractul colectiv de munca- art.11 (1), art 8(2), art.24 (1). Va rog sa-mi spuneti punctul dvs. de vedere asupra raspunsului institutiei si asupra solicitarii mele catre aceasta. Cui ar trebui sa ma mai adresez, pentru ca renuntasem la acest drept, dar vreau sa fac tot ce trebuie pentru a-l obtine! Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:18, 26 Noiembrie 2009
incercati intii la ITM si daca nu se rezolva in instanta
Multumesc! Din raspunsul dvs. am inteles ca am dreptate si voi incerca si la itm.
1. ITM va verifica, va va da dreptate dar nu-l poate obliga pe angajator sa va dea banii.
2. Dati in judecata pe angajator la Tribunalul din judetul in care aveti domiciliul sau resedinta. Fiind litigiu de munca nu platiti taxe.
Oare chiar credeti ca ITM-ul va controla o institutie de stat? :hm: ... atata timp prevederile CCMN nu sunt palicabile in totalitate sau deloc sectorului bugetar.

Singura solutie este sa introduceti o actiune in justitie impotriva angajatorului ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am dreptul la salariu compensatoriu? anemonica anemonica In ianuarie am fost disponibilizata si am depus o cerere pentru a primi salariul compensatoriu. (\".......... va rog sa dispuneti intocmirea documentelor ... (vezi toată discuția)
Salariul compensatoriu. cand justitia face dreptate dupa legie " surda si oarba" GabrielaBucur GabrielaBucur Am mai postat pe 27 martie. In iunie 2009 am fost disponibilizata cu articolul 65 (1) din CIM in decembrie am chemat in jutegata firma pentru neplata ... (vezi toată discuția)
Conflict de munca? atlantiana atlantiana Sunt o profana in ale dreptului si am nevoie de ajutor. Va rog mult sa-mi acordati un pic din timpul dumneavoastra.Situatia mea este urmatoarea: sunt ... (vezi toată discuția)