as dori si eu o lamurire cu privire la profesia de avocat.sa spunem ca as fi suferit cu cva timp in urma o pedeapsa cu suspendare sau eventual o amenda penala.daca a trecut termenul de incercare si dupa perioada de timp propusa am facut reabilitare de drept sau judecatoreasca,dupa caz....am cazierul curat sunt reintrat complet in drepturi...adica pot profesa ca avocat?pt sustinerea examenului de barou printre alte acte se cere cazierul judiciar eliberat de politie si daca pe acesta nu figureaza nimic nu vad de ce ar constitui un impediment o amenda penala anterioara.multumesc
am studiat dar acolo scrie ca este nedemn de a fi avocat persoana care a fost condamnata definit la pedeapsa cu inchisoarea...dar aici se include si pedeapsa cu suspendare sau doar cea cu executare sau ambele.multumesc
In situatia expusa de dvs, faptul ca a intervenit reabilitarea, va confera dreptul si posibilitatea de a va inscrie si a sustine examen de admitere in avocatura .
Succes!
Reabilitare
Daniel Firica
Presupunem ca un tanar a savarsit o fapta de natura penala (prea putin conteaza de care), a primit o pedeapsa cu suspendare, si-a vazut de viata si s-a ... (vezi toată discuția)