avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... profesia de avocat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

profesia de avocat

as dori si eu o lamurire cu privire la profesia de avocat.sa spunem ca as fi suferit cu cva timp in urma o pedeapsa cu suspendare sau eventual o amenda penala.daca a trecut termenul de incercare si dupa perioada de timp propusa am facut reabilitare de drept sau judecatoreasca,dupa caz....am cazierul curat sunt reintrat complet in drepturi...adica pot profesa ca avocat?pt sustinerea examenului de barou printre alte acte se cere cazierul judiciar eliberat de politie si daca pe acesta nu figureaza nimic nu vad de ce ar constitui un impediment o amenda penala anterioara.multumesc
studiati legea si statutul profesiei de avocat si va veti lamuri
avocat Cristina Popescu
am studiat dar acolo scrie ca este nedemn de a fi avocat persoana care a fost condamnata definit la pedeapsa cu inchisoarea...dar aici se include si pedeapsa cu suspendare sau doar cea cu executare sau ambele.multumesc
In situatia expusa de dvs, faptul ca a intervenit reabilitarea, va confera dreptul si posibilitatea de a va inscrie si a sustine examen de admitere in avocatura .
Succes!
In avocatura nu se cere dovada bunei reputatii, ca in magistratura, grefieri, personal pentru penitenciare etc.

Deci daca aveti cazierul eliberat de organele de Politie alb, bafta la examen!

Insa in celelalte domenii pomenite de mine, se verifica si condamnarile pentru care a intervenit reabilitarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condamnare cu suspendare mir52 mir52 daca exista condamnare definitiva cu suspendare , neavand antecedente , poate aparea in cazier? daca aceasta persoane face facultatea de drept , i-ar afecta ... (vezi toată discuția)
Examen in magistratura cruceanu maria camelia cruceanu maria camelia Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca am primit pedeapsa penala pe probleme de circulatie rutiera(condamnare cu suspendare 3 ani ) mai pot participa la ... (vezi toată discuția)
Reabilitare Daniel Firica Daniel Firica Presupunem ca un tanar a savarsit o fapta de natura penala (prea putin conteaza de care), a primit o pedeapsa cu suspendare, si-a vazut de viata si s-a ... (vezi toată discuția)