avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sistarea furnizarii de apa rece
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sistarea furnizarii de apa rece

Buna ziua, am apelat la dumneavoastra pentru a ma lumina intr-o problema grava zic eu. Locuiesc in orasul Cernavoda intr-un bloc de 4 etaje care are 3 scari, de 9 luni de zile in oras, distributia apei reci si a canalizarii a fost preluata de SC RAJA SA, timp de 9 luni de zile ne-au incasat banii pe facturi, fara a ne chema sa incheiem noi contracte, acum dupa 9 luni, ne ameninta cu sistarea furnizarii apei reci daca nu ne constituim in asociatie de proprietari, sau sa ne desemnam un reprezentant cu care sa incheie un contract pe bransament, mentionez ca in blocul in care locuiesc exista si persoane care au datorii (facturi neachitate) la SC RAJA SA. Vreau sa stiu daca este posibil ca SC RAJA SA sa sisteze furnizarea apei reci a blocului in care locuiesc, daca majoritatea locatarilor au facturile achitate la zi, si mai ales daca intre SC RAJA SA si locatari nu exista incheiata nici o forma contractuala. Va citez din notificarea primita:"...va solicitam ca pana pe data de 15.10.2010 sa intreprindeti toate masurile in vederea incheierii contractului de furnizare/prestare a serviciului de alimentare cu apa, pe bransamentul care deserveste imobilul condominiu din care faceti parte, in una din cele trei variante: constituirea in asociatie de proprietari, desemnarea unui reprezentant al condominiului sau incheierea de contracte in nume propriu cu facturare in sistem pausal", pana la aceasta data nu am ajuns la un consens cu vecinii care sunt reticenti in a ne constitui in asociatie de proprietari sau sa desemnam un reprezentant, asa ca voi alege ultima varianta cu facturarea pausal, vreau sa stiu daca in acest caz SC RAJA SA are dreptul legal sa sisteze furnuzarea apei reci catre blocul nostru.
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: rodenstock , utilizator 14:34, 16 Octombrie 2010
Contractul stabileste relatiile dintre utilizator si furnizor. In ce baza v-a furnizat apa pana acum? Unde apare obligatia SC RAJA SA de a va furniza apa? Ce il impiedica sa sisteze furnizarea apei?
Spuneti ca recent a preluat SC RAJA SA distributia apei. Probabil ca acum isi fac ordine in evidente. E posibil sa ramaneti fara apa, daca nu intrati in legalitate.
Incepeți sa vă loviți de de nerespectarea unor reguli și legi.
Incercați să va faceți ințeles intre vecini.Acum aveți aceasta problema,care
este foarte serioasa,vor urma altele,defectiuni la conducte,infiltrații la
terasa,gunoiul,spațiile comune.
Pot sa va intrerupa apa(nu aveți contract cu ei-nu au obligații).Cu notificarea
va obliga sa intrați in ordine.
SC RAJA SA a spus ca a preluat toti abonatii de la vechea societate care ne furniza apa rece pe contractele vechi, ale respectivei societati...daca nu are nici un fel de forma contractuala, cum a incasat facturi timp de 9 luni de zile? ca sa desemnam un delegat am inteles ca trebuie sa fie de acord absolut totii locatarii condominiului...cum in cazul acesta nu sunt, probabil ca ni se va opri apa rece...
Asa cum vi s-a mai spus, RAJA a preluat serviciul de furnizare apa de la vechiul furnizor si asa cum se intampla deobicei lucrurile merg in inertie, adica furnizarea apei, dar acum va someaza sa faceti cumva contracte cu acest RAJA.

Nu va puneti problema cum de v-a dat apa pana acum (putea sa n-o faca, dar isi anula ratiunea pentru care exista ca furnizor), puneti-va problema sa intrati in legalitate. E adevarat ca, avand in vedere dificultatea cu care se infiinteaza asociatiile de proprietari, e cam in scurt aceasta somatie!
Pana una-alta faceti contracte la pausal...si apoi infiintati-va asociatia de proprietari, ca altfel veti mai avea asemenea surprize neplacute.....
Problema este alta, in scara in care locuiesc 99% sunt de acord sa desemnam un reprezentatnt cu care Raja sa incheie un contract pe bransament, problema e la celelalte scari (blocul are 3 scari), care nu vor sub nici o forma sa fie de acord cu solutiile contractuale propuse de Raja. De ce sa plateasca toti pentru prostia unora? Adica de ce sa platesc eu care sunt la zi cu facturile si sunt de acord, asta ma nedumereste pe mine...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract apa ilfov - plata pausal justmematza justmematza Buna seara, Exista urmatoarea situatie: un bloc are contract cu un furnizor de apa {altul decat Apa Ilfov). Am fost instiintati de cei de la Apa Ilfov ca ei ... (vezi toată discuția)
Contorizare verticala apa rece pe scara blocului Nivea Nivea Contorizare verticala apa rece pe scara blocului trebuie aprobata de 100% din locatarii blocului? Ma intereseaza intrucat la o locatie a parintilor unde ... (vezi toată discuția)
Intrebare / ajutor / lamurire ContSters331166 ContSters331166 An atentia domnului prim procuror Ma numesc x y din orasul Murfatlar , jud Constanta , cu domiciliul stabil in orasul Murfatlar Aleea Narciselor nr. 7 , ... (vezi toată discuția)