avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contract Apa Ilfov - plata pausal
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contract Apa Ilfov - plata pausal

Buna seara,

Exista urmatoarea situatie: un bloc are contract cu un furnizor de apa {altul decat Apa Ilfov). Am fost instiintati de cei de la Apa Ilfov ca ei au preluat toate blocurile care aveau contract cu celalalt furnizor si ca trebuie sa semnam un contract nou cu ei.
Noi nu avem contor general la bloc, insa exista apometre pentru fiecare apartament (acestea sunt instalate pe scara). Cei de la Apa Ilfov ne-au spus ca trebuie ca noi sa semnam contract de furnizare a apei cu ei, ei vor construi camin si vor pune apometru general la bloc, si, pana atunci, toate facturile ne vor veni pe pausal, in functie de numarul de persoane care locuiesc in bloc.
Este legal ceea ce ne propun ei? Adica in sistem pausal o sa fie un consum foarte mare de apa de persoana, fata de cat consuma o persoana in mod normal. Si nu avem cum sa recuperam acesti bani. In plus, apa este foarte scumpa: 8,16 lei+tva+ canalizare mc.
Ne-au spus ca daca nu suntem de acord cu acest lucru, ne sisteaza apa.
Va rog sa ma ajutati in acest caz, deoarece nu stiu ce sa fac.
Suntem 118 apartamente in bloc si nu va fi nimeni de acord sa plateasca cata apa vor cei de la Apa Ilfov sa platim.
Ultima modificare: Miercuri, 29 August 2018
justmematza, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 08:10, 30 August 2018
Aveati contracte individuale cu vechiul furnizor?
Daca nu exista contor de bransament in ce baza factureaza consumul ls pausal?
Aveti asociatie de proprietari infiintata?
Sa negocieze cu furnizorul sa factureze pe baza aponetrelor pana vor monta contorul de bransament.
Trebuue vazut si in ce conditii au preluat contractul vechi.
Blocul este nou construit, asociatia de proprietari a fost infiintata anul acesta, in luna martie. Asociatia are contract incheiat cu furnizorul X. Fiecare proprietar are apometru si plateste cata apa a consumat. Asta se intampla si inainte de infiintarea asociatiei, dar si dupa. Administratorul citea toate apometrele o data pe luna si declara indexul la furnizor.
Nu stiu in ce conditii a fost preluat contractul vechi sau daca a fost preluat.
In mod normal furnizorul de apa trebuia sa monteze contor de bransament la intrarea in bloc si sa factureze consumul pe baza lui si nu a contoarelor din apartamente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consum pausal impus de furnizor la bloc fără apometru general justmematza justmematza Buna seara, Exista urmatoarea situatie: un bloc a avut contract cu un furnizor de apa {altul decat Apa Canal Ilfov). Furnizorul X care era și dezvoltatorul ... (vezi toată discuția)
Intrebare / ajutor / lamurire ContSters331166 ContSters331166 An atentia domnului prim procuror Ma numesc x y din orasul Murfatlar , jud Constanta , cu domiciliul stabil in orasul Murfatlar Aleea Narciselor nr. 7 , ... (vezi toată discuția)
Bransament apanova cristianfluturas cristianfluturas bloc cu 2 scari ( 19 ap.pe scara ) si fiecare scara avind asociatie de prop. apanova refuza sa instaleza la scara 2 apometru si inregistreaza consumul pe tot ... (vezi toată discuția)