locuiesc intr-un bloc situat in Dr. Taberei din Bucuresti care este constituit in Asociatie de propietari. De cdeva timp nu-mi curge apa calda la bucatarie, am luat masurile necesare(mi-am schimbat teava din apartament), dar problema nu s-a rezolvat. instalatorul chemat de mine sa faca reparatia mi-a spus ca teava de pe coloana principala dintre mine si vecinul de dedesubt(lui ii "merge" apa) este infundata.Din cunostintele mele coloana din perete apartine Asociatiei. Vecinul respectiv nu-mi permite accesul pentru schimbarea coloanei, iar Asociatia mi-a spus ca nu se implica in diferendum. Ce pot sa fac? Multumesc anticipat.
Notificati in scris, asociatia de proprietari cu privire la aceasta problema, punanadu-i in vedere sa o rezolve... daca aceasta refuza, puteti sa rezolvati problema dvs. cu o firma de instalatii, astfel incat sa va emita facturi pe lucrarea respectiva, iar ulterior, chemati in judecata asociatia de proprietari pentru recuperarea sumei de bani investite.
Asociatia de proprietari,prin reprezentantii legali presedinte+comitete executiv ,detin obligatia legala de a se ocupa de buna functionare a instalatiilor generale de alimentare cu utilitati
Instalatia la care faceti referire reprezinta instalatie alimentarea apa parte comuna ,pentru a carei reparatie ,raspunderea apartine legal asociatiei de proprietari
Cu scopul urgentarii solutionarii situatiei,aveti posibilitatea legala prevazuta de art 15 din L nr 230/2007 ca proprietarul la nivelul apartamentului unde exista deficienta sa permita accesul pentru remediere cu preaviz de 5 zile.Exista si situatia legala respectiv exceptia prevazuta de legiutor,cand accesul se poate face fara preaviz
Nu curge nici o picatura sau nu prea curge? La vecinii de dedesuptul vecinului ati intrebat?
Va intreb toate astea pentru ca trebuie sa identificati cat mai precis unde ar putea fi problema.
Nu am mai intalnit o asa situatie ca a dv., vecinul de jos sa aiba apa, cel de sus nu, decat daca teava de apa este blindata (taiata) sau tesita in urma interventiei cu vreo lucrare anterioara de asa natura ca nu mai lasa apa sa curga prin ea. Infundata, zice instalatorul, cu ce sa fie infundata o teava pe care curge apa curata?
Cereti presedintelui asociatiei sa dea dispozitie administratorului sa se ocupe de aceasta problema. Pana la identificarea locului unde este defectiunea, asociatia, administratorul are datoria sa se ocupe de buna functionare a infrastructurii condominiului, ca d-aia e administrator si il platiti!
Inundatie apartamente
nana234
am un apartament nelocuit de mai multi ani si acum cateva zile coloana de scurgere ape reziduale de la bucatarie a refulat in apartament; nefiind nimeni acolo, ... (vezi toată discuția)