avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere dupa concediul pt cresterea copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere dupa concediul pt cresterea copilului

Am stat acasa in concediul pt cresterea copilului 2 ani si cind m-am prezentat la munca m-au anuntat ca incepind cu ziua urmatoare sunt in preaviz 15 zile dupa care m-i se desface contractul de munca .Motiv ca nu mai este de lucru.Au procedat corect cu mine sau a fost un abuz?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:41, 16 Octombrie 2010
e legal, daca si temeiul juridic va corespunde cu situatia de fapt descrisa de d-voastra- concediere individuala ptr. motive care nu tin de persoana salariatului.
avocat Cristina Popescu
Termenul de preaviz trebuie sa fie de 20 de zile lucratoare in cazul concedierii pentru motive care nu tin de persoana salariatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa prenatal alexandrastefana alexandrastefana Buna ziua. Pe 4 septembrie mi se termina concediul pre/post natal (lehuzia,126 de zile). Nu iau indemnizatie ccc,pt ca nu am un an vechime. Voiam sa mi ... (vezi toată discuția)
Nesatisfacator pe post carpaho carpaho un salariat a fost evaluat la sfirsitul anului 2013 si a avut calificativ nesatisfacator, a fost reevaluat in luna ianuarie 2014 si a avut acelasi calificativ ... (vezi toată discuția)
Concediere ANISOARA GHERGHINA ANISOARA GHERGHINA Care este perioada de preaviz acordata in cazul concedierii pentru motive ce nu tin de persoana salariatului? (vezi toată discuția)