avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum divortez daca sotul a fugit la alta?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum divortez daca sotul a fugit la alta?

nu avem nici un an de la casatorie si intro zi mai precis acum o luna a fugit in bucuresti de unde e de loc.eu sunt din brasov mia luat certificatul de casatorie si multe altele.nu avem bunuri imobile sau altele si nici copii.soacra ma insultat in repetate randuri de la bun inceput si multe amenintari.eu lam prins cu alta in casa mamei lui si a incercat sa ma bata chiar daca ma suna si imi zicea vorbe dulci in zilele respective...cum pot sal acuz de adulter?poate pati ceva?cum intentez divort si daca nu vrea sa divorteze ce fac?nu mai stiu nimic de el doar ca ma suna maicasa in miez de noapte beata si ma injura!!va rog sa ma ajutati
Cel mai recent răspuns: catalinaroxana , utilizator 19:39, 16 Octombrie 2010
o solutie e sa-l gasiti si sa va impacati pentru ca familia reprezinta celula societatii, mai ales azi..pe aceste timpuri..
cu soacra daca nu-i mai rasp la tl, nu va mai injura

asta e mediere..
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Octombrie 2010
ContSters163072, utilizator
Parca ma vad pe mine....pana acum ceva timp si eu imi plangeam de mila...dar nu mai e cazul.
Scoateti un duplicat al cerificatului de casatorie si intentati divortul la judecatoria din localitatea unde ati avut ultimul domiciliu. Credeti ca are rost sa-l acuzati de adulter?Va spun din experienta ca nu.Divortul oricum se incheie,dar in cazul in care il acuzati de adulter va veti prelungi Dvs suferinta.

lasati-i-l ei...
Daca credeti ca mai exista sanse de impacare pentru ca aici nimeni nu va poate sfatui, intotdeauna decizia apartinind exclusiv persoanei respective, puteti incerca o reconciliere a relatiei, bineinteles incercand sa-l cautati.
Daca insa considerati ca nu mai este nimic de facut , promovati actiunea de divort si probati motivele de divort, neavand nici o relevanta daca el va fi de acord sau nu cu divortul.
Desigur va veti intreba cum puteti proba acea relatie extraconjugala- se poate proba prin martori indirecti care stiu cele intamplate de la dvs., pentru ca banuiesc ca mamei sau vreunei prietene sigur i-ati relatat "minunata"intamplare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Octombrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
milika a scris:

familia reprezinta celula societatii,


"Familia este celula de baza a societatii" era in discursul ofiterului de stare civila pe vremea comunismului.

Sfatul meu este sa asteptati sa treaca putin timp, pentru ca daca va dori o noua familie in noua componenta, va intenta singur divort.
El este cel interesat, nu dvs, de aceea a si luat certificatul de casatorie.
Pe soacra, tratati-o cu indiferenta, se va linisti cat de curand.

Alte discuții în legătură

Divort nedorit costel1974 costel1974 buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva??? trec direct la subiect. se poate primi daune morale pentru adulter???? va multumesc! din caznicia asta a ... (vezi toată discuția)
Doua dosare divort - conexare, probe 147369 147369 As dori sa stiu daca doi sotii divorteaza si unul a bagat divort cu un termen de proces celalalt poate baga si el divort cu un alt termen de divort? Stiu ca ... (vezi toată discuția)
Adulter ContSters134265 ContSters134265 Adulterul nu mai este infractiune, dar vinovatii ce sanctiuni risca? (vezi toată discuția)