avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1186 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general vanzare societate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

vanzare societate

Vreau sa cumpar o SRL cu doi asociati.
Societatea are capital social 200 lei; mijloace fixe in val. de 500000 lei.
Pretul pe care il cer cei doi asociati este de 500000 lei.
1.Cum se realizeaza legal aceasta operatiune, in asa fel incat :
-denumirea societatii sa raman aceeasi
-nici unul din cei doi asociati si nici mostenitorii sa nu aiba nicicand pretentii
-toate operatiunile sa se desfasoare "la vedere" adica totul pe acte ?
2.Ce acte se intocmesc?
3.Ce inregistrari contabile se fac?
4.Ce impozite se platesc si de catre cine?
Cel mai recent răspuns: levelfinancial , utilizator 20:37, 20 Ianuarie 2008
Operatiunea se va face prin cesiunea partilor sociale de catre asociati catre noul proprietar.

Actul se incheie la notariat sau la un avocat care acorda documentului data certa. Inscrisul se depune la registrul comertului.

Impozitul se plateste de vanzatori pentru veniturile dobandite.
Multumesc pentru raspuns, dar...
partile sociale au o valoare de 200 lei,iar suma pe care o cer cei doi pentru societate este de 500000lei
Are cumva loc o crestere a valorii partilor sociale?
Totodata a citit ca impozitul pe diferenta dintre valoarea contabila a partilor sociale si valoarea de dobandire(mai mare0 il plateste dobanditorul.
Poate am interpretat gresit si vreau sa ma edific

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit cesiune parti sociale Ligia G Ligia G Probabil ca a mai fost pus in discutie acest subiect, dar am incercat sa aflu de la administratiile financiare de sector care este valoarea impozitului in ... (vezi toată discuția)
Cesiune part sociale florry21 florry21 Vreau sa cumpar o societate, care nu are datorii. Pregatirea actelor a celor doua etape de cesiune, le fac eu. Ei sunt 2 asociati care unul detine 55% si ... (vezi toată discuția)
Reprezentare mony mony Un asociat unic cedeaza intreg capitalul social al SRL unde detine aceasta calitate ,catre 21 persoane fizice care vor deveni noii asociati.Desi capitalul ... (vezi toată discuția)