avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cam confuz
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cam confuz

care este diferenta dintre talharie , furt calificat , santaj ....deoarece sunt anchetat intr'
un caz de "furt calificat" ...si as vrea sa stiu exact la ce sa ma astept....eu mai mult ma bazam ca a fost santaj....este vorba de o persoana care a fost pusa sa dea o anumita suma de bani sub influenta fricii fara a fi agresata fizic....acei bani au fost scosi de pe un card dar nu de catre mine...vreau sa stiu pedepsele la aceste 3 fapte...si daca exista posibilitatea suspendarii pedepsei in cazul in care se ajunge la judecatorie sau daca procurorul poate sa inchida cazul...luni am inteles ca voi audiat de un procuror...ce e de facut ? va #-o multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:40, 17 Octombrie 2010
atunci care este diferenta dintre santaj si talharie...este vorba de o suma de 480 lei..prejudiciu returnat...
Mergeti insotit de avocat la audiere.
Avocatul va afla care este invinuirea adusa si de ce.
Este greu de spus despre incadrarea juridica fara toate probele.
Poate sa fie talharie.Depinde de mai multe lucruri.

avocat Claudiu Lascoschi
....si in cazul in care nu mi'am gasit inca un avocat...are ceva? la aceasta audiere facuta de procuror...
si fiind prima abatere...in cazul in care se merge in instanta pot lua o pedeapsa cu suspendare?
Daca mergeti fara avocat va fi desemnat un avocat din oficiu intrucat acuzatia este grava.
Pana nu se analizeaza toate aspectele este greu de spus daca va poate fi aplicata o pedeapsa cu executare sau cu suspendare.
Pentru talharie in cca 95 % din cazuri se aplica o pedeapsa cu executare in regim de detentie.
Fara avocat angajat sansele sunt dupa parerea mea si mai reduse sa primiti o pedeapsa cu suspendare.
S-au aplicat pedepse de 6 ani cu executare pentru talharie in cazul in care omul s-a enervat si a folosit cumva amenintarea pentru a-si recupera banii imprumutati...

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Furt+talharie calificata Delia 19 Delia 19 Buna ziua,fratele meu pe data de 22 noiembrie a fost prins cand fura motorina,a primit control judiciar pentru 60 de zile,in timpul controlului s-a intamplat o ... (vezi toată discuția)
Furt calificat si tainuire billa billa ce conamnare pot primi pentru furt calificat si tainuire? intrun dosar legat de furtul a circa 300 metri de calbu Romtelecom?#-o#-o#-o#-o (vezi toată discuția)
Furt calificat onoono onoono Stie cineva care e pedeapsa pentru furt calificat! (vezi toată discuția)