avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Piraterie.Am nevoie de un sfat urgent
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Piraterie.Am nevoie de un sfat urgent

Buna ziua!In data de 25 aprilie 2007 am fost 'vizitat' de 4 domni de la serviciul de investigare a fraudelor.Tin sa mentionez ca datorita situatiei financiare precare(tata decedat,mama pensionara),elev in clasa a XI-a pe vremea aceea(major), am fost impins de prostie si circumstante sa comercializez cd-uri cu jocuri contrafacute, postandu-le intr-un anunt pe internet.In urma perchezitiei mi-au retinut calculatorul in jur de 10 cd uri(inclusiv de la reviste de jocuri) si am dat si o declaratie in care am recunoscut faptele comise(probabil nu ar fi trebuit sa o dau dar mi-au zis ca ma ia la sectie si m-am speriat).Dupa o luna am fost chemat pentru expertiza calculatorului si mi s-a intocmit proces verbal cu cele gasite pe hard(corespondenta mail, anuntul cu jocuri,conversatii messenger). De atunci sunt practic distrus psihic si astept o citatie...orice(au trecut 8 luni si nimic).
As vrea sa stiu cam cat timp trebuie sa mai astept pana sa primesc un raspuns? Care sunt pedepsele in acest caz...cu ce pot scapa cel mai usor?Pot face inchisoare cu executare?daca primesc amenda penala cam la ce suma se poate ajunge?Tin sa precizez ca este prima abatere,cazierul meu momentan fiind curat.Momentan sunt elev in cls a XII-a la un colegiu de renume,asteptand sa dau un bac si avand moralul la pamant din cauza acestei probleme care ma macina. Va multumesc si astept un raspuns.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:49, 19 Martie 2008
Daca asa au spus organele de ancheta sunt sanse mari de tot ca asa sa fie.
Si poate ca este si firesc a se proceda asa.
Oricum aveai sanse mari sa nu faci inchisoarea.

Insa, vezi ca fara avocat nu este indicat sa mergi nici la politie si nici la parchet.
Este bine de tinut minte deoarece se spune ca ,,ulciorul nu merge de multe ori la apa".

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanctiune pt furt intelectual just.rain just.rain O opera muzicala comuna a fost inregistrata la ucmr numai de catre unul din compozitori. Ceilalti ar dori sa stie cum ar trebui sa procedeze pt a li se ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor - online / plagiat enisirin enisirin Ce metode se gasesc pentru a sanctiona folosirea si preluarea fara precizarea unui surse pentru creatiile proprii?Imi puteti indica va rog o lege sau vreun ... (vezi toată discuția)
Drepturi youtube zizi_laura zizi_laura Am si eu o nelamurire. Anul trecut am facut un videoclip, cu secvente dintr-un film, pe o melodie (melodia nu este a mea si nici filmul, clar :P) si l-am ... (vezi toată discuția)