avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Se pot contopi doua pedepse cu suspendare?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Se pot contopi doua pedepse cu suspendare?

Buna ziua.Daca se poate,as vrea sa ma ajute si pe mine cineva in problema mea.Am sa scriu exact textul prietenului meu,ca sa intelegeti exact despre ce este vorba.
"As vrea sa va descriu situatia mea ciudata si sa cer sfatul cuiva care crede ca poate sa ma ajute.
In 2003,cand aveam doar 19 ani,am comis o infractiune prin intermediul internetului si la acea vreme s-a decis,dupa cum era obiceiul,judecarea mea in libertate.Un an mai tarziu,in 2004,continuand activitatea infractionala,am fost prin din nou si trimis in judecata in stare de arest preventiv.Dupa un an de arest preventiv,timp in care nicunul dintre procese nu se finalizase nici macar in prima instanta,am fost eliberat de catre Curtea de Apel,procesele continuand cu mine in libertate.Demonstrand ca am terminat orice fel de infractiune,am fost condamnat,pe rand,mai intai pentru cea de-a doua infractiune,la 2 ani si jumatate,cu suspendare(definitiva in 2006),iar mai apoi,pentru prima infractiune,la 4 ani cu suspendare(definitiva la inceputul lui 2008).
In 2008,la indicatiile Serviciului de Probatiune,am depus o cerere de contopire,la Judecatorie,cerere care a fost respinsa.Dupa o adresa facuta de acelasi Serviciu de Probatiune,Biroul de Executari Penale a inaintat o cerere de contopire,la aceeasi Judecatorie.De data asta,cu toate ca era aceeasi cauza,Judecatoria a admis cererea si a contopit cele 2 pedepse in 4 ani de inchisoare cu executare.La recursul meu,Tribunalul a casat sentinta si a trimis catre Judecatorie,dosarul pentru rejudecare.De aceasta data,Judecatoria a decis ca cele 2 pedepse nu se pot contopi,insa la recursul inaintat de Parchet,Tribunalul a decis contopirea celor 2 pedepse in 4 ani cu executare,decizie definitiva pe 24 septembrie,2010.
Intrebarea mea este daca mai exista vreo cale extraordinara de atac,ori vreo alta solutie pentru situatia mea.Totodata,daca este cineva familiarizat cu procesele in materie de "drepturile omului".Sunt curios daca exista temei pentru a actiona statul in judecata,avand in vedere ca eu execut,in prezent,o pedeapsa privativa de libertate la7,respectiv 6 ani dupa comiterea infractiunilor,perioada de timp care nu mi se pare a fi deloc rezonabila,asa cum imi aduc aminte ca specifica un anumit articol al legii.
Mentionez ca in perioada de cand am fost eliberat din arestul preventiv,in ianuarie 2006 si pana in prezent,nu am mai comis nicio infractiune si am frecventat regulat Serviciul de Probatiune de pe langa Tribunal,indeplinindu-mi toate obligatiile inpuse de acestia."

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Aleksa3g , utilizator 12:26, 17 Octombrie 2010
Trebuie un avocat sa consulte dosarul si sa vada daca exista motivele prevazute de lege pentru a se formula contestatie la executare sau contestatie in anulare.
Daca au fost epuizate toate caile de atac ,sentinta fiind definitiva ,se poate adresa cu memoriu catre CEDO,dar trebuie sa apeleze la ajutorul unui avocat in acest sens.
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs judecat - mai exista cai de atac? maneageorge99 maneageorge99 BUNA SEARA ? Imi puteti spune daca exista o alta cale de atac/contestare/anulare /suspendare a unei decizii definitive data dupa recurs la I C C J ... (vezi toată discuția)
Inca o intrebare... pedeapsa cu suspendare revocata... Aleksa3g Aleksa3g Buna ziua din nou.Imi cer scuze daca sunt prea insistenta,dar nepricepandu-ma la astfel de probleme si neavand,deocamdata,posibilitatea de a afla din alta ... (vezi toată discuția)
patru dosare penale - contopire pedepse, posibilitate eliberare conditionata maneageorge99 maneageorge99 Buna ziua !Am ispasit 2 ani dintr-o pedeapsa cu executare de 4 ani si m-am eliberat conditionat in iarna anului 1998. In anul 2000 am fost condamnat la 2 ani ... (vezi toată discuția)