avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1236 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune bunica decedata de 9 ani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune bunica decedata de 9 ani

Este vorba de o casa din pamant (construita de bunicul si bunica mea) la tara cu teren aferent si pamant agricol pe numele bunicii. Bunica, care avea 2 mostenitori tata si unchiul meu, a decedat in urma cu 9 ani. Tata avant 2 fete (pe mine si sora mea care s-a stabilit in Franta) si unchiul o fata. Acestia nu au cerut succesiunea dupa mama lor. Tata a facut un testament legal la notar unei concubine acum 3 ani cum ca-i lasa ei toate bunurile care-i vor revenii dupa ce se va face succesiunea dupa mama lui. Tata a decedat acum 3 saptamani. Eu si sora mea nu vrem sa renuntam la partea legala conform art. 841 din codul civil adica eu 1/3 si sora mea 1/3 din jumatatea care-i va reveni tatalui meu din mostenire. Sora mea doreste sa-mi cedeze mie partea ei. In acest caz va rog sa-mi spune-ti cum sa procedez si daca putem eu si sora mea prin judecata sa-i dam sulta acestei concubine? Va multumesc?
Cel mai recent răspuns: cameliastefan , utilizator 09:40, 17 Octombrie 2010
Va trebui sa solicitati dezbaterea mostenirii atat dupa bunicul dv. cu referire la cota sa din casa cat sidupa bunica.
Testamentul lasat de tatal dv. concubinei, poate fi anulat daca se vor gasi motive de nulitate sau redus pana la cotitatea disponibila, adica jumatate.
E o speta destul de complicata....apelati la ajutorul unui avocat, care dupa ce va vedea toate actele va va sfatui corespunzator.
Cu stima,
av. Tonica Daniela
Buna dimineata! Multumesc in primul rad pentru raspunsul promt din partea dumneavoastra. Bunicul meu a decedat in urma cu 40 ani iar bunica mea in urma cu 9 ani. La primaria din sat exista in acte numai numele bunicii mele. Valoare in bani pentru mostenirea lasata de bunica mea nu exista pentru mine. Exista doar valoarea sentimentala pentru ca acolo ne petreceam vacanta si tot acolo mama mea a muncit gradina timp de 30 ani numai ca mama a decedat inaitea bunicii cu o saptamana. Acolo in sat sunt inmormantati strabunicii, bunicii si parintii mei. Tocmai de aceea doresc sa am ceva unde pot sa ma intorc de cate ori am nevoie sa merg la cimitir. Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legat de o viitoare mostenire . incerc sa explic detaliat o anumita ... gratiela26 gratiela26 Legat de o viitoare mostenire . Incerc sa explic detaliat o anumita situatie : Bunicul dupa tata, acum in varsta si cu probleme de sanatate , traieste cu ... (vezi toată discuția)
Testament olive olive buna ziua revin cu o veche problema sa o iau de la inceput. Tatal meu este divortat de mama de 6 ani. In acest timp dansul a locuit in concubinaj cu o alta ... (vezi toată discuția)
Copiii unui concubin mostenesc pe celalalt concubin? AurelP. AurelP. Buna ziua. As dori si eu un raspuns la o intrebare mai complicata despre o mostenire. Sper ca am nimerit locul potrivit unde sa intreb fiindca nu sunt prea bun ... (vezi toată discuția)