avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... neprezntarea la ora stabilita conform citatiei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

neprezntarea la ora stabilita conform citatiei

Daca o persoana nu se prezinta la ora stabilita in citatie deoarece a fost citat l sediul politiei din alta localitate aflata la 6 ore distanta fata de domiciliul sau si nu are mijloc de transport pentru a fi prezent la acea ora si va ajunge cu una-doua ore mai tarziu, ce se intampla? Va fi amendat? Sau ar trebui sa sune si sa anunte organul de cercetare penala ca va intarzia? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:41, 21 Octombrie 2010
Si corect si politicos ar fi sa anunte telefonic intarzierea!

Indiferent in ce calitate este citata persoana respectiva, cei 7 ani de acasa nu trebuie uitati niciodata .
Sa anunte imposibilitatea respectarii orei la care a fost convocat si motivul intirzierii si atunci nu va fi amendat.
Persoana citata sa ia legatura cu organele de cercetare penala , sa arate imposibilitatea prezentarii la ora indicata in citatie si sa solicite reprogramarea pentru ora la care poate ajunge.
De preferat este a se lua legatura cu o zi doua inainte de data convocarii in vederea audierii, pentru ca exista varianta ca cel care se ocupa de dosar sa nu poate fi liber la ora propusa si sa se convina telefonic o alta data pentru audiere.;)
citatia este pt maine dimineata la ora 9, iar persoana care trebuie sa se prezinte a trimis un inscris in urma 3 zile ca nu se pot eprezenta datorita imposibilitatii suportarii cheltuielilor de deplasare(este chemat la 400 km distanta fata de domiciliul sau), dar nu a primit nici un raspuns pan aacum si in urma sfaturilor de la diferite persoane, s-a hotarat totusi sa faca un efort si sa se prezinte, numai ca primul mijloc de transport pana acolo este la ora 6 dimineata.Va multumesc!
important e sa se prezinte.nu e neaparat la ora fixa.

Alte discuții în legătură

...instiintare telefonica ...plangere penala !!??? ion-alin ion-alin ..cineva apropiat a fost sunat de catre un politist (zicea el ) de la o sectie de politie din alt judet (de la 500 km departare ) ..spunand ca a fost formulata ... (vezi toată discuția)
Parte civila in procesul penal - avantaje si dezavantaje belciu_radu belciu_radu Voi incerca sa scriu la obiect. Am fost perchezitionat de DIICOT pe motivul incalcarii art. 48 din legea 161/2003. In urma perchezitiei mi-au fost ridicate ... (vezi toată discuția)
Parte vatamata in cauza penala privind un agent sef de politie, art 250 alin 3 emyladam emyladam buna ziua.. in aprlie anul acesta am fost oprit in trafic si am fost agresat (strans de gat) de un agent sef de politie de la rutiera.. am depus plangere ... (vezi toată discuția)