avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... revenire din ingrijire copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

revenire din ingrijire copil

buna ziua am si eu o problema poate imi da cineva un sfat
pe 11 octombrie m-am intors la serviciu dupa 2 ani de ingrijire copil mi s-a pus in fat a o decizie ca sunt in somaj tehnic pt 3 lunideoarece postul meu nu mai exista
Din vara firma la care am lucrat si-a schimbat denumirea chiar daca sunt aceeasi oameni aceeasi directori si pe postul meu a fost angajata altcineva
Colegele mele mi-au spus ca lor li s-a spus sa-si dea demisia de la firma veche si au fost angajate la cea noua dar tot in aceeasi fabrica doar cu alta denumire
probabil dupa cele 3 luni nu o sa mai fiu chemata inapoi este legal oare am dreptul la somaj dupa aceste 3 luni?
va multumesc cu respect B. Tatiana
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:02, 19 Octombrie 2010
am spus maxim 90 de zile, pentru ca asa scrie in OUG4/2010
Art. 1 – (1) Începând cu luna februarie 2010, dar nu mai târziu de data de 31 decembrie 2010, pe perioada suspendarii contractului individual de munca din initiativa angajatorului, în cazul întreruperii temporare a activitatii potrivit art. 52 alin. (1) lit. d) din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare, salariatii ale caror contracte sunt astfel suspendate si care beneficiaza de indemnizatia de minimum 75% din salariul de baza corespunzator locului de munca ocupat, prevazuta la art. 53 alin. (1) din Legea nr. 53/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si angajatorii, pentru salariatii respectivi, sunt scutiti de plata contributiilor de asigurari sociale datorate potrivit legii, dar nu pentru mai mult de 90 de zile. Indemnizatiile reprezinta drepturi aferente perioadei februarie – decembrie 2010, inclusiv.

Cred ca angajatorul recurge la acest tip de somaj, intrucat vrea sa justifice mai bine apoi trimiterea angajatului in somaj.
OUG nr.4/2010 nu reglementeaza durata maxima a somajului tehnic, ci durata maxima pentru care se acorda facilitatii angajtorlor care se afla in aceasta situatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj tehnic 2011 annam84 annam84 Buna ziua, Asi dori sa aflu daca pe anul 2011 exista vreo legislatie in legatura cu somajul tehnic? (vezi toată discuția)
Art.52(1) lit.d codul muncii rosu gheorghe rosu gheorghe Care este perioada maxima de aplicare a art.52(1)lit.d coroborat cu art.53(1) ambele din Codul Muncii? (vezi toată discuția)
Somajul tehnic maria petrache maria petrache Somajul tehnic se poate acorda si prin rotatie, astfel incat ptr ficare angajat sa nu se depaseasca cele 90 de zile, dar la angajator sa se depaseasca cele 90 ... (vezi toată discuția)