Buna seara, am o vechime de 36 ani, de mai bine de 10 ani nu am mai primit concediu de odihna, anul acesta am fost obligat sa iau concediu fara plata(am cumulat 3 luni), dar eu doresc sa-mi iau concediu de odihna si patronul mi-a raspuns ca nu beneficiez pentru ca am fost in concediu fara plata. Intrebarea mea este cate zile de concediu de odihna beneficiez pentru vechimea de 36 ani lucrati, si daca pot beneficia de concediu de odihna si cate zile am dreptul dupa cele 3 luni de concediu fara plata. Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Buna seara. In fiecare an aveti dreptul la minim 21 de zile concediu de odihna, adica 1.75 zile pe luna.
Lunile in care ati fost in concediu fara plata nu beneficiati de concediu.
faceti si dumneavoastra socotelile.
Ati spus ca de mai bine de 10 ani nu ati beneficiat de concediu de odihna?????????? Doamne fereste!
Codul muncii
Concediul de odihnă anual şi alte concedii ale salariaţilor
Art. 139. - (1) Dreptul la concediu de odihnă anual plătit este garantat tuturor salariaţilor. (2) Dreptul la concediu de odihnă anual nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renunţări sau limitări.
Art. 141. - (1) Concediul de odihnă se efectuează în fiecare an. (2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), efectuarea concediului în anul următor este permisă numai în cazurile expres prevăzute de lege sau în cazurile prevăzute în contractul colectiv de muncă aplicabil. (3) Angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.