avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii concediu de odihna beneficiez ?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

concediu de odihna beneficiez ?

Buna ziua , am o problema si sper ca cineva ma poate ajuta.

Intr-o zi am lipsit de la locul de munca , iar acum vreau sa depun o cerere la birou , pentru a-mi aproba o zi de concediu de odihna . Din cate stiu eu angajatul beneficiaza de jumatatea zileleor de concediu de odihna , iar de restul beneficiaza firma , doar ca firma nu ar prea vrea sa imi aprobe.
As dori sa stiu daca intradevar beneficiez de acele zile de concediu , iar daca da as dori o dovada cum ca as beneficia , deoarece le-as arata celor de la birou ca , cu adevarat beneficiez .
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 11:19, 21 Mai 2010
Din cate stiu eu angajatul beneficiaza de jumatatea zileleor de concediu de odihna , iar de restul beneficiaza firma

Ce vreti sa spuneti?

In fiecare an calendaristic aveti dreptul la concediu de odihna:
Codul muncii : Art. 139. - (1) Dreptul la concediu de odihnă anual plătit este garantat tuturor salariaţilor.
(2) Dreptul la concediu de odihnă anual nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renunţări sau limitări.
Art. 140. - (1) Durata minimă a concediului de odihnă anual este de 20 de zile lucrătoare.
(2) Durata efectivă a concediului de odihnă anual se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil, este prevăzută în contractul individual de muncă şi se acordă proporţional cu activitatea prestată într-un an calendaristic.
(3) Sărbătorile legale în care nu se lucrează, precum şi zilele libere plătite stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil nu sunt incluse în durata concediului de odihnă anual.
Art. 141. - (1) Concediul de odihnă se efectuează în fiecare an.
(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), efectuarea concediului în anul următor este permisă numai în cazurile expres prevăzute de lege sau în cazurile prevăzute în contractul colectiv de muncă aplicabil.
(3) Angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.
(4) Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă.

Faptul ca ati lipsit de la lucru fara sa anuntati nu obliga angajatorul sa va aprobe ulterior cererea, aceasta trebuia facuta inainte de a lipsi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare co 2013 NFelicia NFelicia Buna ziua, M-am angajat pe 24 septembrie 2013. Doresc sa stiu daca beneficiez de co pe anul 2013. In CIM am trecut 20 de zile lucratoare de concediu pentru ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna am drept la concediu de odihna pe anul in curs daca am inceput lucrul in luna mai 2010 (vezi toată discuția)
Concediu cristinablazs cristinablazs buna ziua, as avea o intrebare legata de concediu de odihna...in 7.12.2012 am revenit la munca din CCC(2ani) si as dorii sa stiu dupa cat timp as putea sa ... (vezi toată discuția)