avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale contract de imprumut - actionar care imprumuta ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

contract de imprumut - actionar care imprumuta societatea

buna!

un actionar pers. fizica va imprumuta societatea (s.a.) cu suma de 40.000 euro.

care sunt conditiile legale? contr de imprumut trebuie autentificat la notar?

e pentru prima data cand sunt pusa in situatia de a redacta un asemenea contract. ce nu trebuie sa-mi scape? dobanda, garantii...?

va multumesc anticipat pentru ajutor,
k.
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 16:20, 1 Februarie 2008
Contractul nu trebuie autentificat, insa ar fi o idee buna sa fie semnat pe fiecare pagina. Continutul poate fi cat se poate de variat, depinde mult de situatia concreta, insa trebuie sa prevezi macar dobanda, garantiile (daca se constituie), modul de rambursare (cu cu termene si grafic, explicatii), raspunderea pentru neexecutarea culpabila a obligatiei de una din parti, rambursarea anticipata (daca se poate si in ce conditii).
In afara de prevederile de mai sus, am inteles ca dobanda care poate fi decontata legal dpdv al Finantelor, este dobanda medie a BNR , care poate fi gasita si pe site-ul lor...
Mult succes!
N-are legatura cu Finatele, e vorba de OG 9/2000 privind nivelul dobanzii legale pentru obligatii banesti, insa informatia prezentata e incompleta. Ordonanta respectiva prevede ca numai daca obligaţia este purtătoare de dobânzi FARA să se arate rata dobânzii, se va plăti dobânda legală, adica nivelul dobânzii de referinţă a Băncii Naţionale a României. Comerciantii pot prevedea in contract alta rata a dobanzii.
eu cred ca mai bine le numiti penalitati pentru nereturnarea la timp a banilor. Altfel s-ar putea sa intrati sub incidenta legii penale. :((
Contractul nu trebuie autentificat, continutul poate fi cat se poate de variat, insa trebuie sa prevezi macar dobanda, garantiile (daca se constituie), modul de rambursare (cu cu termene si grafic, explicatii), raspunderea pentru neexecutarea culpabila a obligatiei de una din parti, rambursarea anticipata (daca se poate si in ce conditii).

Alte discuții în legătură

Imprimut firma pe baza unui imprumut bancar de nevoi personale al asociatilor EricaNagy EricaNagy Buna ziua, Pot face un contract de imprumut firma cu firma al carui asociat sunt iar rambursarea acestui imprumut sa fie scadentarul creditului de nevoi ... (vezi toată discuția)
Imprumut de la persoane fizice mal mal Buna ziua! Sa fiu mai explicit. Sotia mea a luat un imprumut de la o asa zisa colega suma de 7030 ron cu contract notarial .In contract este facut un grafic ... (vezi toată discuția)
Semnare grafic de rambursare credit ipotecar ContSters185853 ContSters185853 Prin semnarea prezentului document, Imprumutatul declara ca a luat la cunostinta ca: 1. Valoarea ratei lunare poate fi afectata de anumiti factori externi (de ... (vezi toată discuția)