Contractul nu trebuie autentificat, insa ar fi o idee buna sa fie semnat pe fiecare pagina. Continutul poate fi cat se poate de variat, depinde mult de situatia concreta, insa trebuie sa prevezi macar dobanda, garantiile (daca se constituie), modul de rambursare (cu cu termene si grafic, explicatii), raspunderea pentru neexecutarea culpabila a obligatiei de una din parti, rambursarea anticipata (daca se poate si in ce conditii).
In afara de prevederile de mai sus, am inteles ca dobanda care poate fi decontata legal dpdv al Finantelor, este dobanda medie a BNR , care poate fi gasita si pe site-ul lor...
Mult succes!
N-are legatura cu Finatele, e vorba de OG 9/2000 privind nivelul dobanzii legale pentru obligatii banesti, insa informatia prezentata e incompleta. Ordonanta respectiva prevede ca numai daca obligaţia este purtătoare de dobânzi FARA să se arate rata dobânzii, se va plăti dobânda legală, adica nivelul dobânzii de referinţă a Băncii Naţionale a României. Comerciantii pot prevedea in contract alta rata a dobanzii.
Contractul nu trebuie autentificat, continutul poate fi cat se poate de variat, insa trebuie sa prevezi macar dobanda, garantiile (daca se constituie), modul de rambursare (cu cu termene si grafic, explicatii), raspunderea pentru neexecutarea culpabila a obligatiei de una din parti, rambursarea anticipata (daca se poate si in ce conditii).