avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... salariu + produs
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

salariu + produs

Daca am da salariatilor nostri, alaturi de salariu, un produs cu care firma face comert, cum am putea incadra acest lucru? S-ar considera venit salarial si ar trebui impozitat cu toate? Am putea sa il oferim premiu, pentru realizarile din luna respectiva? CE posibilitate ar fi sa il putem oferi, fara sa trebuiasca sa platim toate taxele si impozitele ce se platesc pentru salariu? multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters145137 , utilizator 10:57, 18 Octombrie 2010
Da, trebuiesc impozitate.

Codul fiscal
ART. 55

Definirea veniturilor din salarii

(1) Sunt considerate venituri din salarii toate veniturile în bani şi/sau în natură obţinute de o persoană fizică ce desfăşoară o activitate în baza unui contract individual de muncă sau a unui statut special prevăzut de lege, indiferent de perioada la care se referă, de denumirea veniturilor ori de forma sub care ele se acordă, inclusiv indemnizaţiile pentru incapacitate temporară de muncă.(2) Regulile de impunere proprii veniturilor din salarii se aplică şi următoarelor tipuri de venituri, considerate asimilate salariilor:
k) orice alte sume sau avantaje de natură salarială ori asimilate salariilor în vederea impunerii.

Norme cod fiscal
68. Veniturile din salarii sau considerate asimilate salariilor cuprind totalitatea sumelor încasate ca urmare a unei relaţii contractuale de muncă, precum şi orice sume de natură salarială primite în baza unor legi speciale, indiferent de perioada la care se referă, şi care sunt realizate din:

a) sume primite pentru munca prestată ca urmare a contractului individual de muncă, a contractului colectiv de muncă, precum şi pe baza actului de numire:

- salariile de bază;

- sporurile şi adaosurile de orice fel;

- indemnizaţii pentru trecerea temporară în altă muncă, pentru reducerea timpului de muncă, pentru carantină, precum şi alte indemnizaţii de orice fel, altele decât cele menţionate la pct. 3, având aceeaşi natură;

- recompensele şi premiile de orice fel;


Ultima modificare: Luni, 18 Octombrie 2010
ContSters145137, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul indemnizatie crestere copil - bursa postdoctorala codrean_a codrean_a Buna ziua, As avea o intrebare legata de indemnizatia pentru cresterea copilului. Sunt cadru didactic cu contract de munca pe perioada nedeterminata si ... (vezi toată discuția)
Scutirea de impozit a persoanelor cu handicap normator normator va solicit un raspuns la urmatoarea problema: daca o persoana cu handicap grav este scutita de plata impozitului pentru tichetele de masa si daca da unde este ... (vezi toată discuția)
Impozit pe tichete de masa elename elename Este normal ca tichetele de masa sa fie impozitate din salariul net? (vezi toată discuția)