avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 338 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Calcul indemnizatie crestere copil - bursa ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Calcul indemnizatie crestere copil - bursa postdoctorala

Buna ziua,

As avea o intrebare legata de indemnizatia pentru cresterea copilului.

Sunt cadru didactic cu contract de munca pe perioada nedeterminata si de la 1 ianuarie 2017 ma aflu in concediu de crestere a copilului. In cele 12 luni care au precedat concediul de maternitate am beneficiat de o busa postdoctorala POSDRU, in baza unui contract de cercetare.

La sfarsitul proiectului POSDRU am obtinut prin competitie, pentru activitatea de cercetare, un premiu in valoare de 5000 IMPOZABIL, pe care as vrea sa-l adaug la veniturile asimilabile salariilor, dar Agentia de Plati spune ce nu se poate accepta. Repet, E vorba de un PREMIU IMPOZABIL, nu de bursa in sine.

Am gasit peInternet urmatoarea infoarmatie legata de veniturile asimilabile salariilor :

12. (1) În sensul art. 76 alin. (1) și (2) din Codul fiscal, veniturile brute din salarii sau considerate asimilate salariilor cuprind totalitatea sumelor încasate ca urmare a unei relații contractuale de muncă, raport de serviciu, act de detașare precum și orice sume de natură salarială primite în baza unor statute speciale prevăzute de lege, indiferent de perioada la care se referă, și care sunt realizate din:

a) sume primite pentru munca prestată ca urmare a contractului individual de muncă, a contractului colectiv de muncă, precum și pe baza actului de numire:

(i) salariile de bază;

(ii) sporurile și adaosurile de orice fel;

(iii) indemnizații pentru trecerea temporară în altă muncă, pentru reducerea timpului de muncă, pentru carantină, precum și alte indemnizații de orice fel, altele decât cele menționate la pct. 3 alin. (1), având aceeași natură;

(iv) recompensele și premiile de orice fel;


Conform punctului (iv) eu deduc ca m-as incadra la aceasta categorie si ca suma ramasa dupa impozitare, pt care am depus document justificativ, ar trebui luata in calcul.

Va rog sa imi spuneti care este opinia dvs vis-a-vis de aceasta sitatie.

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: , 11:14, 27 Aprilie 2017
Opinia mea este ca va incadrati la punctul (iv) si trebuie sa se ia in calcul pentru calcularea indemnizatiei si suma ( rămasă după impozitare ) obtinuta cu titlu de premiu .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu + produs robertsega32 robertsega32 Daca am da salariatilor nostri, alaturi de salariu, un produs cu care firma face comert, cum am putea incadra acest lucru? S-ar considera venit salarial si ar ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului Anca_J Anca_J Buna ziua, sunt beneficiara unei burse in cadrul unui proiect european si sunt insarcinata...imi puteti spune daca in aceasta situatie voi putea beneficia de ... (vezi toată discuția)
Impozit pe tichete de masa elename elename Este normal ca tichetele de masa sa fie impozitate din salariul net? (vezi toată discuția)