avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incadrare juridica
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incadrare juridica

Actiune la judecatorie pentru obtinerea unui proces- verbal de la sefa de catedra (comisie metodica) a unei lectii deschise sustinute. Cum o incadrez? persoana fizica sau juridica? Act civil sau administrativ?Credti ca pot obtine daune morale? Pe Legea 544/2001, directorul m-a trimis sa-l iau de la sefa de catedra. In loc sa-l dau in judecata, am acceptat sa-l cer de la ea. Raspunsul a fost :nu am nimic, nu dau minic, nu exista nici o lege sa ma oblige sa-l fac. Am actionat-o in judecata, cu proba cererea pe 544/2001 catre director.Judecatoarea mi-a spus sa-mi precizez actiunea; pe cine dau in judecata? persoana fizica XY, ca altfel nu se poate. C.M.considera sefii de sectii(la noi sefii de catedre), ca personal de conducere( asimilat). Eu pe cine dau in judecata acum? sefa mea de catedra(persoana juridica) sau persoana fizica? va rog o lamurire. Multumiri. Mihaela-Miha
Cel mai recent răspuns: praetore , utilizator 22:57, 27 Ianuarie 2008
Legea 544/2001 face referire la vatamarea adusa de emiterea unui act administrati sau de refuzul eliberarii unui astfel de document de catre o autoritate publica. Sefa de catedra nu este o autoritate publica, ea este angajata unei institutii publice, deci trebuie sa chemati in judecata institutia publica din care aceasta face parte, asta in masura in care decideti sa mergeti in continuare pe procedura prevazuta de legea sus amintita.
Legea 544/2001 face referire la vatamarea adusa de emiterea unui act administrativ sau de refuzul eliberarii unui astfel de document de catre o autoritate publica. Sefa de catedra nu este o autoritate publica, ea este angajata unei institutii publice, deci trebuie sa chemati in judecata institutia publica din care aceasta face parte, asta in masura in care decideti sa mergeti in continuare pe procedura prevazuta de legea sus amintita.
Legea 544/2001 face referire la vatamarea adusa de emiterea unui act administrativ sau de refuzul eliberarii unui astfel de document de catre o autoritate publica. Sefa de catedra nu este o autoritate publica, ea este angajata unei institutii publice, deci trebuie sa chemati in judecata institutia publica din care aceasta face parte, asta in masura in care decideti sa mergeti in continuare pe procedura prevazuta de legea sus amintita.
În sensul prezentei legi:
a) prin autoritate sau instituţie publică se înţelege orice autoritate sau instituţie publică, precum şi orice regie autonomă care utilizează resurse financiare publice şi care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul României, potrivit Constituţiei;

deci cred k se aplica si aici ...B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 544/2001 inf.publice geo-vem geo-vem Rog un raspuns,in cazul in care te adresezi unei institutii publice cu o cerere de informatii publice in temeiul legii 544/2001 si aceasta refuza sa le ... (vezi toată discuția)
Raspuns la reclamatie dumitruufo dumitruufo Cum pot sa actionez daca o institutie (ARR) nu-mi raspunde la o reclamatie in termenul legal? (vezi toată discuția)
Declinare de competenta ContSters42601 ContSters42601 Asa cum scrie Legea contenciosului administrativ si legea accesului la informatii ,plingerile petentilor ale caror drepturi se incalca se depun la instanta de ... (vezi toată discuția)