avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda contraventionala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda contraventionala

Buna ziua, am fost de curand victima unui abuz din partea unui agent de circulatie. Discutiile in contradictoriu au avut ca urmari multe proces verbal cu depsirea liniei continue, urmat de multe puncte si suspendarea permisului de conducere ca masura complamentara, cu proces verbal de predare permis in 5 zile. Nu am semnat PV de contraventie si nici pe cel complementar (ele sunt confirmate ca s-au inregistrat de catre un martor - taximetrist). Intrebarea mea este termenul de 5 zile curge de la data contraventiei sau de la data comunicarii acesteia de catre inspectoratul de politie rutiera? Ce se intampla daca nu primesc aceasta instiintare? Cum pot face o reclamatie asupra acestui abuz? Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 12:56, 18 Octombrie 2010
5 zile de la incheierea PV .
Dvs oricum erati de fata la incheierea PV , doar ca ati refuzat semnarea lui .
PV il veti primi prin posta sau fisare la domiciliu .
Daca considerati ca este un abuz , va trebui sa il dovediti , adresandu-va mai intai instantei in vederea anularii PV si apoi superiorilor politistului .
Multumesc pt raspunsul prompt, ce se intampla in cazul in care nu primesc instiintare in 30 de zile? Se poate prescrie PV precum si PV complementar? Daca s-a prescris si totusi nu am nici o referinta cu privire la PV (numar PV,cine l-a intocmit, care este contraventia, etc) cand trebuie sa platesc amenda si apoi cum il contest daca nu am informatiile acestea?
Amenda puteti sa o achitati in termen de 48 ore la 1/2 din valoare
Atat plata cat si eventuala contestatie impotriva PV pot fi realizate numai in baza acestuia
Contestatia impotriva PV se realizeaza in termen de 15 zile de la comunicare, la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Puncte auto catalinamirela catalinamirela Buna ziua! In urma cu 17 zile mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru depasire pe linie continua. Am depus contestetie deoarece singura iesire din ... (vezi toată discuția)
Ce se mai poate face daca o plangere a fost respinsa prin sentinta definitiva si irevocabila? catalin2832 catalin2832 V-as ruga sa ma ajutati in rezolvarea unei probleme destul de delicate. Intr-o seara am fost oprit de un echipaj de politie care mi-a spus ca nu as fi ... (vezi toată discuția)
Proces verbal nesemnat Intamplare Intamplare Mi-a fost retinut permisul de conducere pt depsirea vitezei de 109 km/h in localitate si mi s-a elibirat o dovada cu drept de circulatie de 15 zile. Mentionez ... (vezi toată discuția)