avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... puncte auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

puncte auto

Buna ziua! In urma cu 17 zile mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru depasire pe linie continua.
Am depus contestetie deoarece singura iesire din oras are 1 singura banda de mers, iar autovehiculul se deplasa cu 30km/h si cealalta banda era ocupata cu masini parcate de vanzare.
Am fost sa imi ridic permisul de conducere. La sectia de politie mi s-a spus ca in anul 2015 as fi acumulat punctele de penalizare si ca imi retine permisul.Am comunicat faptul ca nu am primit instiintare si a insistat sa predau permisul. dupa ce am spus ca doresc sa intru in audienta cu seful politiei mi s-a inmanat permisul de conducere cu mesajul "in 2 saptmani veti primi solicitarea".
In 4 ani de zile mentionez ca am mai fost oprit de politie pentru control de rutina insa nu am fost informat. Ce se poate face in acest moment, am citit diverse articole in care mi se spune ca la primul control daca sunt prins mi se ridica permisul, nu s-a intamplat asta.
Cel mai recent răspuns: catalinamirela , utilizator 10:10, 29 August 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform art. 209 alin. 1 din HG1391 /2006 termenul în care va putea trimite înștiințare pentru cumulul a 15 puncte de penalizare era de 10 zile de la data înregistrării ultimelor puncte.

Acel termen a fost depășit de mult.

Asta înseamnă că sancționarea dvs. în acest mod ar fi ilegala.
Ultima modificare: Luni, 19 August 2019
latka, utilizator
Cei de la poliție au menționat si faptul ca au trimis acasa plic dar nu a fost nimeni sa il primească. Nu s ă mai insistat si nu am mai fost informată cu privire la acest aspect. Va mulțumesc!

latka a scris:

Conform art. 209 alin. 1 din HG1391 /2006 termenul în care va putea trimite înștiințare pentru cumulul a 15 puncte de penalizare era de 10 zile de la data înregistrării ultimelor puncte.

Acel termen a fost depășit de mult.

Asta înseamnă că sancționarea dvs. în acest mod ar fi ilegala.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Au trimis plic cu instiintare prin posta cu confirmare de primire? Vi s-a trimis dupa aceea PV de sanctionare ? Exista proces verbal cu martor prin care sa se ateste ca la adresa dvs a fost afisata acea contraventie ? Trebuia ca apoi sa va trimita o alta instiintare ca vi s-a majorat pedeapsa cu 30 de zile pentru nepredare permis.

Cam multe au de dovedit. Cititi OG 2/2001 despre regimul juridic al contraventiei.

Oricum,aceasta sanctiune complementara, de suspendare permis este prescrisa, termenul fiind de 3 ani. Acest lucru este prevazut de articolul 121 din OUG 195/2002 (codul rutier).

Articolul 121
(2) Executarea sanctiunii contraventionale complementare se prescrie in acelasi termen in care se prescrie sanctiunea contraventionala principala.

O obligatie fiscala (amenda - care este sanctiunea contraventionala principala) nerevendicata de autoritati se prescrie dupa 3 ani, prin urmare si sanctiunea complementara de suspendare permis.
Ultima modificare: Marți, 20 August 2019
latka, utilizator
Eu nu am primit acasa absolut nimic. Am aflat de la poliție ca au trimis acasa cu confirmare de primire dar nu a fost nimeni acasă. Mentionez ca nu am parasit tara si ca locuiesc la sat, acolo unde te gaseste imediat poșta sau cine te cauta.
Va multumesc pentru informatii!

latka a scris:

Au trimis plic cu instiintare prin posta cu confirmare de primire? Vi s-a trimis dupa aceea PV de sanctionare ? Exista proces verbal cu martor prin care sa se ateste ca la adresa dvs a fost afisata acea contraventie ? Trebuia ca apoi sa va trimita o alta instiintare ca vi s-a majorat pedeapsa cu 30 de zile pentru nepredare permis.

Cam multe au de dovedit. Cititi OG 2/2001 despre regimul juridic al contraventiei.

Oricum,aceasta sanctiune complementara, de suspendare permis este prescrisa, termenul fiind de 3 ani. Acest lucru este prevazut de articolul 121 din OUG 195/2002 (codul rutier).

Articolul 121
(2) Executarea sanctiunii contraventionale complementare se prescrie in acelasi termen in care se prescrie sanctiunea contraventionala principala.

O obligatie fiscala (amenda - care este sanctiunea contraventionala principala) nerevendicata de autoritati se prescrie dupa 3 ani, prin urmare si sanctiunea complementara de suspendare permis.

Am primit acasa notificare. Ce se poate face in acest sens?

Alte discuții în legătură

Prescriptie suspendare permis romi_codrean romi_codrean salut as vrea sa aflu pareri in urmatoarea speta cu care se confrunta un coleg in mai 2007 a fost surpris in timp ce circula in localitate cu 104 km/h adica ... (vezi toată discuția)
Cand se prescrie sanctiunea aplicata unei contraventii? Alex13e Alex13e Am contestat un proces verbal prin cara mi se suspenda dreptul de a conduce autovechicule. Au trecut 9 luni de la intocmirea procesului verbal si cred ca am ... (vezi toată discuția)
Prescriptie, proces verbal contraventie circulatie costi1 costi1 Stimati colegi, Am o speta f interesanta, si anume, in luna februarie 2006 am fost prins de aparatul radar cu viteza de 118 km/h in localitate, ... (vezi toată discuția)