avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Scutire TVA export
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Scutire TVA export

Am o firma de intermediere la export. Pentru Elvetia (extracomunitar), marfa pleaca direct din curtea furnizorului cu care am contract de comision pentru export in numele meu si in contul lui. Facturez elvetianul fara TVA, incasez banii in contul meu bancar, retin comisionul si platesc factura furnizorului.
Furnizorul ma factureaza cu TVA sau fara? art.143 si 144 C.F. nu au norme. Fiscul din Piatra-Neamt pretinde facturare cu TVA.
Cel mai recent răspuns: Elena TOCU , Avocat 12:34, 22 Ianuarie 2008
Intrucat sunt marfuri pentru export, nu se factureaza cu TVA. Sunt reglementate in OMF 1503/07 si OMF 2421/18.12.07. Scutire se justifica cu anumite documente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract si facturare tripartita neky4 neky4 Buna ziua, am nevoie de ajutor in intocmirea unui contract si a unei facturi tripartite in urmatoarea speta: A-furnizor extracomunitar ii factureaza marfa lui ... (vezi toată discuția)
Export in comision-se percepe tva? Marius20100 Marius20100 Buna ziua! Intrebarea mea este: comisionarul trebuie sa plateasca TVA pe toata valoarea marfii care va fi exportata sau doar pe valoarea comisionului pe care ... (vezi toată discuția)
Transport legat de exportul de bunuri ramolex ramolex o societate comerciala romana \\"alfa\\" exporta cherestea in china, toate cheltuielile de transport al marfurilor fiind cuprinse in pretul de vanzare, acestea ... (vezi toată discuția)