avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... lucrul in zilele de sambata si duminica
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

lucrul in zilele de sambata si duminica

Care ar putea fi programul unui fochist angajat la o institutie bugetara, daca lucreaza si simbata si duminica? Cum se poate recupera timpul lucrat in aceste zile?
Tinem cont de faptul ca nu se pot plati orele lucrate in aceste zile dupa Legea nr.330/2009.
Cel mai recent răspuns: MARGARETA STANCIU , Avocat 14:30, 18 Octombrie 2010
Repausul săptămânal se acordă în două zile consecutive, de regulă sâmbăta şi duminica.
În cazul în care acesta ar prejudicia interesul public sau ar compromite desfăşurarea normală a activitătii, repausul săptămânal poate fi acordat şi în alte zile, stabilite prin contractul colectiv de muncă sau prin regulamentul intern. În acest caz, salariatii vor beneficia de un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de muncă sau, după caz, prin contractul individual de muncă.
In situatii de exceptie zilele de repaus saptamanal sunt acordate cumulat, dupa o perioada de activitate continua ce nu poate depasi 14 zile calendaristice, cu autorizarea inspectoratului teritorial de munca si cu acordul sindicatului sau, dupa caz, al reprezentantilor salariatilor. În acest caz, salariatii au dreptul la dublul compensatiei stabilită cu titlu de spor pentru munca suplimentară stipulată la art.120 alin.(2) din Codul Muncii (spor care nu poate fi mai mic de 75% din salariul de bază).
În cazul unor lucrări urgente, a căror executare imediată este necesară pentru salvarea persoanelor sau bunurilor angajatorului, pentru evitarea unor accidente iminente sau înlăturarea efectelor acestor accidente, repausul săptămânal poate fi suspendat pentru personalul necesar executării acestor lucrări. Salariatii au dreptul la dublul compensatiilor cuvenite potrivit art.120 alin.(2) din Codul Muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lucrul in zilele de repaus saptamanal ginutz_a ginutz_a Buna ziua! Am si eu o intreabare: In momentul in care se lucreaza in zilele de repaus saptamanal (sambata si Duminica), se acorda alte zile libere de repaus ... (vezi toată discuția)
Spor de weekend yo_ionela yo_ionela :help:[quot][/quot]:help:Buna Cum se calculeaza sporul de weekend??Am mai cautat raspunsuri si prin alte parti dar prefer sa intreb si aici poate imi ofera ... (vezi toată discuția)
Intrebare dadiana dadiana In luna februarie 2010 am efectuat un total de 160 de ore lucrate dintre care 16 ore lucrate duminica. Mi-a fost acordata o alta zi din saptamana libera precum ... (vezi toată discuția)