Din 2006 am incheiat CIM la o societate dupa care in scurt timp mi s-a pus in vedere ca sarcinile mele de serviciu vor viza si activitatea altor 3 firme care apartineau aceluiasi administrator si aveau acelasi sediu, practic munca prestata de mine (personal, secretariat, contabilitate primara, munca de teren care viza rezolvarea altor probleme curente) pt celelalte 3 firme se facea in baza aceluiasi CIM primind pt. aceasta un salariu minim fara alte sume nici macar platite la negru. Pt. ca ulterior in 2008 administratorul a mai infiintat alte 2 societati si mi s-a spus ca atributiile mele se vor extinde si la acestea 2 am cerut incheierea unor CIM cu timp partial cerere ce mi-a fost refuzata. Pt ca situatia mea nu mi-a permis sa plec (eram insarcinata) am acceptat, de teama sa nu raman fara serviciu. In august 2010, dupa 1 an si 6 luni de CCC am revenit la serviciu dar dupa 3 zile mi-au spus ca postul se desfiinteaza. Pot obtine in instanta drepturile ce mi se cuveneau pt activitatea prestata in plus la celelalte firme, daca pot face dovada muncii prestate atat cu martori, fosti salariati dar si cu alte inscrisuri (ordine de plata scrise de mine, cim scrise de mine pt toti salariatii de pe cele 5 societati timp de aproape 3 ani, decizii de incetare CIM, facturi emise) sau instanta va respinge cererea mea pt. ca nu a existat un CIM semnat de parti . Vreau sa cer acest lucru in instanta pt ca angajatorul nu mi-a platit nici drepturile salariale pe ultimile doua luni si nici salariul compensatoriu in baza CIM semnat, ba mai mult cand mi-a iregistrat cererea prin care am cerut plata acestor drepturi m-a amenintat ca daca fac demersuri pt a-mi cere drepturile va depune state si declaratii rectificative (daca nu a si facut-o) in care va trece zilele efectiv lucrate si pentu care mi-a emis pontaje, situatii l-a ITM, AJOFM ca fiind absente nemotivate. Va rog sa ma sfatuiti si va multumesc pt. eventualele raspunsuri.
da, poti formula actiune in instanta impotriva angajatorilor (cei 3 sau5) cu conditia sa faci dovada executarii prestatiilor in folosul acestora. Te poti prevala de art.16 alin.2 din Codul Muncii ,,in situatia in care contrc.ind.de munca nu a fost incheiat in forma scrisa, se prezuma ca a fost incheiat pe perioada nedeterminata, iar partile pot face dovada prevederilor contractuale si a prestatiilor efectuate prin orice alt mijloc de proba".
ar foarte bine sa aiba si anumite probe, acte, documente intocmite de tine, purtand semnatura si stampila angajatorilor
martori - colegi, persoane care stiu exact ca ai muncit pentru acei angajatori(atentia acei angajatori)
Multumesc pt raspuns. Imi puteti spune cum sa denumesc o astfel de cerere pt a o putea inainta in instanta pt. ca as dori sa caut si art. pe care ea se intemeiaza, dar si un model pt. formularea ei.Deasemenea imi puteti spune daca se pot depune state rectificative la ITM prin care perioada lucrata sa fie declarata ca fiind perioada in care nu m-am prezentat la munca desi cartea de munca a fost inchisa la ITM fara absente nemotivate sau CFP iar pt. somaj angajatorul a emis adeverinta si pontaj din care rezulta zile lucrate cu program de 8 ore pana la data incetarii CIM?
Numar ore lucrate
mimi23
Buna ziua!
As dori sa ma ajutati intr-o problema legata de numar efectiv de ore lucrate.
Cum se intocmeste un stat in cazul in care pentru un salariat cu un ... (vezi toată discuția)