avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ajutor recuperare carnet de munca!!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ajutor recuperare carnet de munca!!!

Buna seara.Am cartea de munca neplatita de catre angajator din 2008 .Ulterior m-am angajat la o alta firma pe baza de contract inregistrat la ITM.In momentul de fata am o oportunitate mai buna de angajare dar cei de aici imi cer carnetul de munca.cum pot face asta daca nu reusesc sa mai iau legatura cu nimeni de la acea firma?Va multumesc anticipat!!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:49, 19 Octombrie 2010
Cartea de munca a fost la unitate sau la ITM?
Mergeti intai la ITM pentru a vedea daca carnetul de munca este acolo. Daca nu trimiteti o notificare firmei la care ati lucrat pentru a va inapoia carnetul de munca. De asemenea sesizati si ITM-ul. Daca in urma acestor demersuri nu se solutioneaza nimic va trebui sa va adresati instantei de judecata pentru obligarea unitatii la care ati lucrat la inapoierea cartii de munca.
cartea de munca se afla la ITM
Multumesc pentru raspunsuri.Credeam ca o pot lua asa cu cerere ceva .....oare am vreo sansa?
Ultima modificare: Luni, 18 Octombrie 2010
gheo2004, utilizator
In situatia in care carnetul de munca se afla la ITM dar angajatorul nu a achitat obligatiile aferente ,va confruntati cu o situatie delicata,in sensulk ca pentru respectiva perioda dvs nu figurati cu obligatiile achitatea la stat
Daca angajatorul ,nu intelege sa achite sumele aferente,compententa sa solutioneze este numai instanta de judecata

Alte discuții în legătură

Carnet de munca nou. dincarazvan dincarazvan Salut. Lucrez la o firma de aproape 1 an , dar este primul serviciu cu carte de munca sau carnet de munca. Am dus documentele care mi s-au cerut la firma, dar ... (vezi toată discuția)
Carte de munca dragos4321 dragos4321 am incheiat colaborarea cu o firma in urma semnarii demisiei dar acestia nu vor sa mio dea pe motiv ca au niste creante derecuperat de la mine..tin sa ... (vezi toată discuția)
Eliberarea cartii de munca catalin!!! catalin!!! mi-am dat demisia si m-am angajat la o alta firma si nu stiu de unde sa imi iau cartea de munca.Ma poate ajuta cineva? (vezi toată discuția)