avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1295 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Carnet de munca nou.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Carnet de munca nou.

Salut. Lucrez la o firma de aproape 1 an , dar este primul serviciu cu carte de munca sau carnet de munca. Am dus documentele care mi s-au cerut la firma, dar de unde stiu eu ca mi s-a facut cartea de munca ? Unde trebuie sa intreb si ce trebuie sa fac ? Cind voi pleca de unde o voi lua ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:06, 27 Februarie 2009
"Salut. Lucrez la o firma de aproape 1 an , dar este primul serviciu cu carte de munca sau carnet de munca. Am dus documentele care mi s-au cerut la firma, dar de unde stiu eu ca mi s-a facut cartea de munca ? Unde trebuie sa intreb si ce trebuie sa fac ? Cind voi pleca de unde o voi lua ?"
Trebuie sa te duci la ITM cu B.I. sau C.I. si sa solicitati cartea de munca pe motivul ca vrei sa faci cateva copii(asa poti vedea ce salar ai trecut sau de cand esti inregistrat la ei), asa ii cel mai simplu.
aveti un contract de munca semnat cu ei si inregistrat la ITM?Este cel mai important document pana la urma.Carnetul de munca se poate face si mai tarziu.Nici nu prea se mai gasesc de cumparat, in alb, pentru a fi completate.
dincarazvan a scris:

Salut. Lucrez la o firma de aproape 1 an , dar este primul serviciu cu carte de munca sau carnet de munca. Am dus documentele care mi s-au cerut la firma, dar de unde stiu eu ca mi s-a facut cartea de munca ? Unde trebuie sa intreb si ce trebuie sa fac ? Cind voi pleca de unde o voi lua ?

Mergeti la ITM la inspectorul la care este arondata societatea unde lucrati si solicitati relatii in legatura cu carnetul dvs de munca.
De asemenea, puteti depune o sesizare la ITM prin care solicitati sa va comunice daca aveti carnet de munca intrucat angajatorul refuza a va elibera o copie de pe carnetul de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor recuperare carnet de munca!!! gheo2004 gheo2004 Buna seara.Am cartea de munca neplatita de catre angajator din 2008 .Ulterior m-am angajat la o alta firma pe baza de contract inregistrat la ITM.In momentul ... (vezi toată discuția)
De unde pot sa-mi ridic cartea de munca? lunajoy lunajoy M am angajat acun 2 ani la o firma , am lucrat acolo o luna si ceva...cu ei am incheiat un contract de munca insa nu stiu daca mi-au facut sau nu carte de ... (vezi toată discuția)
Cartea de munca mihaela_mihai mihaela_mihai M-am angajat pentru prima oara, neavand carte de munca (sau carnet, cum i-o zice) si nestiind aproape nimic despre cum functioneaza sistemul. Am mers pe mana ... (vezi toată discuția)