avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divortul cu copii minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divortul cu copii minori

Buna! Sunt despartita in fapt si m-am hotarat sa divortez. Singura intrebare este daca imi pot lua copilul doar pentru ca nu lucrez. Tatal copilului nu-l mai viziteaza pe cel mic si nici nu ne ajuta financiar. Eu ma descurc inca si fara ajutorul lui.
Ultima modificare: Luni, 18 Octombrie 2010
lauryta4, utilizator
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 00:56, 19 Octombrie 2010
Daca tatal nu e interesat de copil e posibil sa nu-l doreasca si atunci nu ar trebui sa va faceti probleme.
Daca insa vrea si el copilul, atunci instanta trebuie sa analizeze probele administrate in cauza si va dispune in interesul copilului, incredintandu-l aceluia dintre parinti care are conditii materiale si morale pentru cresterea si educarea acestuia.
Aveti peste 90% sanse sa ramaneti cu copilul din situatia pe care ati prezentat-o
La incredintarea copilului minor se tine seama de mai multe criterii. In primul rand se va face o ancheta sociala, concluziile acesteia vor fi avute in vedere de catre instanta de judecata. Se are in vedere cine ofera cele mai bune conditii de locuit, de care dintre parinti este minorul mai atasat, posibilitatile materiale, varsta minorului s.a.
Copilul are 2 ani. un exemplu pentru care am luat aceasta hotarare este si faptul ca a plecat la munte sa se "relaxeze" 3 zile impreuna cu parintii lui iar eu si cel mic am ramas acasa la parintii mei. Daca incep sa lucrez la universitate este doar un contract de colaborare nu ca un contract de munca si asta m-ar afecta in instanta
Nu va afecteaza in instanta daca aveti un contract de colaborare la universitate.
Important este sa probati in fata instantei ca aveti posibilitatea sa oferiti minorului conditii optime de crestere si educare ale acestuia, pe de o parte, iar pe de alta dezinteresul tatalui fata de minor -atat material cat si moral.
Probe:martori ( care pot fi si rude), inscrisuri, interogatoriul paratului pe capatul de cerere privind incredintarea minorului, ancheta sociala.
Angajati avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort ContSters175146 ContSters175146 sotia mea cu care sunt in curs de divort a plecat in strainatate acum 1.9 luni.eu raminind aici cu cei 2 copii minori .Ce sanse am ca cei 2 copii sa ramina ... (vezi toată discuția)
Ancheta sociala pentru incredintarea minor MIUTZA27 MIUTZA27 CUM DECURGE ANCHETA SOCIALA PENTRU INCREDINTAREA MINORULUI, INTRUCAT ANTERIOR NASTERII ACESTUIA A AVUT LOC DIVORTUL PARINTILOR...IAR TATAL NU SI-A MANIFESTA ... (vezi toată discuția)
Divort Lacramioara Constantin Lacramioara Constantin Caz: Doi soti cu copil minor , 3 ani si ceva, divorteaza, (ea a depus cerere de divort cu incredintare copil). El sustine ca nu poate sa lase copilul in grija ... (vezi toată discuția)