avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de somaj?

am absolvit o facultate...pot beneficia de ajutor de somaj dak acum sunt inscris la o scoala sanitara postilceala particulara?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:32, 19 Octombrie 2010
Sunt asimilate somerilor si pot beneficia de indemnizatie de somaj urmatoarele persoanele:

absolventii institutiilor de invatamant, in varsta de minimum 16 ani, care, intr-o perioada de 60 de zile de la absolvire, nu au reusit sa se incadreze in munca potrivit pregatirii profesionale; etc

.....Plata indemnizatiei va inceta in urmatoarele situatii: ....
In cazul absolventilor institutiilor de invatamant, in varsta de minimum 16 ani, care intr-o perioada de 60 de zile de la absolvire nu au reusit sa se incadreze in munca potrivit pregatirii profesionale: • Actul de absolvire a formei respective de invatamant, in original si in copii. • Declaratie pe propria raspundere a absolventilor ca NU urmeaza o forma de invatamant la data solicitarii dreptului ...
nu m-ai lamurit deloc
Din Legea 76/2002:
Art. 42...
(2) Nu beneficiază de indemnizaţie de şomaj absolvenţii care, la data solicitării dreptului, urmează o formă de învăţământ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul absolventului de liceu feliciaserban feliciaserban fetita mea a terminat liceul ,a incercat sa se angajeze dar n-a reusit.s-a inscris la facultate sieste studenta.va rog sa-mi spuneti daca mai poate beneficia ... (vezi toată discuția)
Somaj pentru absolventi OROSZ ANDREI OROSZ ANDREI pot beneficia de somaj absolventii de facultate cu toate examenele luate, dar fara licenta? (vezi toată discuția)