avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1304 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partajarea dupa succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partajarea dupa succesiune

buna seara, as dori sa stiu cat ma va costa daca ajung in instanta onorariul si taxele, suntem 3 frati si in urma decesului mamei am facut succesiune, doar eu locuiesc cu tatal meu in curte care are 450 de metri patrati cu constructie cu tot,am inteles ca fiecare copil avem dreptul la o patrime si tatal la jumatate plus o patrime, daca doresc sa ma separ cu un gard pot sa depun documentatia si in numele fratilor, ei au spus ca nu au bani si sa ma spal cu el pe cap (tata) si eu am un salariu de 461 ron. in speranta ca-mi veti raspunde va multumesc:sorry:
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:32, 18 Octombrie 2010
Depinde cum va intelegeti cu avocatul si unde va judecati.
Taxele sunt insa la fel peste tot.
Daca nu reusiti sa faceti partajul prin buna intelegere va trebui sa introduceti actiune in partaj judiciar la instanta. Fratii dvs vor avea calitatea de parati. Taxa de timbru este de 3% din valoarea bunurilor partajabile.
In ceea ce priveste onorariul avocatului acesta nu este stabilit printr-o grila, difera de la un avocat la altul. Fiecare avocat isi stabileste in mod liber onorariul.
va multumesc, judecatoria sector 2 bucuresti, si daca nu va suparati care ar fi taxele care trbuie sa le platesc
:sorry:
3% din valoare + avocatul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grila notarilor publici vs valoare de circulatie ariaint ariaint In cazul vanzarii unui teren de 5000 mp la 5 EUR metrul adica 20.000 EUR intre 2 persoane fizice , cum se calculeaza taxa de transfer de proprietate si ... (vezi toată discuția)
Indiviziune teren si casa cu vecinul didicristian didicristian salutari la toti inscrisi pe forum .doresc ajutorul dumneavoastra in ce priveste urmatoarea problema Dupa decesul tatalui meu 3 ani in urma am devenit ... (vezi toată discuția)
Partajare teren mariolopresti mariolopresti Deci dupa decesul tatalui, mama si 3 frati am dezbatut succesiunea ce consta in :o casa si pamantul din jurul casei de 480 metri patrati si la masuratori sa ... (vezi toată discuția)